Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Haláčovce oslavovali. Ubehlo 610 rokov od prvej písomnej zmienky o obci

V sobotu 23. septembra 2017 sa v obci Haláčovce stretli obyvatelia, rodáci i návštevníci obce, aby si užili oslavy 610. výročia prvej písomnej zmienky.

Ani upršaná sobota neodradila ľudí od účasti na obecných oslavách. Tie sa niesli v duchu poďakovania občanom obce za to, že sa zapájajú do zveľaďovania verejných priestranstiev, a tak rozvíjajú život v tejto malebnej dedinke. „S veľkým uznaním, úctou a vďakou sa skláňam pred všetkými, ktorí svojou prácou, umom a láskou pretvárali našu obec na krásnu záhradu, ktorej úrodu zbierajú pokolenia za pokoleniami,“ vyjadrila v príhovore svoje poďakovanie a uznanie starostka obce Zuzana Mokryšová. Haláčovce sú malou obcou s viac ako 360 obyvateľmi. V obci je aktívny aj dobrovoľný hasičský zbor či futbalový klub TJ Baník Haláčovce – Otrhánky.    

Popriať všetko najlepšie k 610. výročiu a s prianím všetkého dobrého do ďalších rokov prišiel do Haláčoviec aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Haláčovce sú jedna z menších obcí Trenčianskeho kraja. Sú dôkazom, že aj v takejto malej obci žijú veľmi dobrosrdeční ľudia, ktorí sa navzájom poznajú a vedia si tiež pomôcť. Chcem obci pri príležitosti 610. výročia zaželať všetko najlepšie a zároveň želám vedeniu obce, aby prijímalo len rozhodnutia, ktoré do budúcna pomôžu obec zveľadiť,“ uviedol trenčiansky župan a odovzdal starostke pamätný list a symbolický šek. Podujatie bolo finančne podporené z dotačného systému TSK.

Pozvanie na oslavy prijal aj primátor mesta Bánovce nad Bebravou Marián Chovanec a tiež starostky a starostovia okolitých obcí. 

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK