Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

K cyklistom v drese Zelenej župy sa v projekte Do práce na bicykli pridal 5. tím

Piaty tím Úradu TSK nesie názov Fantastická štvorka. Okrem neho šetrí životné prostredie za župný úrad aj tím Trenčiansky kraj, tím Trenčiansky región, Sustainable Green Team a tím Rýchle brzdy. „Som rád, že sa nám podarilo vytvoriť ešte jeden ďalší tím a že 20 zamestnancov Úradu sa rozhodlo počas mája nechať auto doma, šetriť životné prostredie a zároveň urobiť niečo aj pre seba,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý len z Dohnian do práce najazdí 45 kilometrov.

Do práce na bicykli župní zamestnanci jazdia napr. z Beckova, Bánoviec nad Bebravou či z Nemšovej alebo Borčíc. Celkovo dvadsať zamestnancov Úradu TSK sa práve zapojením do tejto cyklistickej iniciatívy naplno zžilo s hlavnou myšlienkou projektu Zelená župa, ktorou je ochrana životného prostredia. Na cestách môžete našich cyklistov stretnúť v cyklodresoch Zelenej župy, ktoré sa pre tento rok stali novinkou projektu.

Minulý rok najazdilo 16 zamestnancov v 4 tímoch spolu 6168,6 km. Či sa piatim tímom Úradu TSK v cyklodresoch Zelenej župy podarí prekonať toto číslo, sa dozvieme už o dva týždne.  

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK