Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Papradnianska dolina ožije zvukom novej harmoniky

Hlavný program 5. ročníka folklórneho festivalu V srdci Javorníkvo pod názvom Ottitá Potitá sa konal pri príležitosti 35. výročia založenia folklórnej skupiny Podžiaran. Do amfiteátra v Papradne prilákal celé rodiny s deťmi. Popri domácej folklórnej skupine Podžiaran a Detskej folklórnej skupine Podžiaranček sa publiku predstavili aj folklóristi z papradnianskej doliny a okolia. Cestu na festival si našli aj interpeti z Česka.

Pozvanie na festival prijal v nedeľu na Deň otcov aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Vždy, keď prídem do Papradna, tak sa veľmi teším. Sú tu ľudia, muzikanti, hudobníci, ktorí dokážu roznášať radosť medzi ďalšími ľuďmi. Chcem poďakovať starostovi Romanovi Španihelovi aj folklórnej skupine Podžiaran za to, ako uchovávajú tradície v papradnianskej doline,“ komentoval predseda TSK a folklórnemu súboru Podžiaran k jubileu odovzdal darček v podobe novej heligónky. Jej zakúpenie podporil zo svojho dotačného systému aj Trenčiansky samosprávny kraj (TSK).

Okrem predsedu TSK sa podujatia zúčastnil aj primátor mesta Považská Bystrica a poslanec Zastupiteľstva TSK Karol Janas, poslanec Z TSK Igor Steiner, poslankyňa Z TSK Viera Zboranová a riaditeľka Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK Daniela Čizmárová.   

Folklórna skupina Podžiaran vznikla v roku 1982. Odvtedy sa predstavila na mnohých folklórnych festivaloch. Jej základom sú najmä papradňanské piesne – trávnice.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK