Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Posádkovom klube v Trenčíne po roku opäť plesali seniori

V sobotu 21. januára 2017 sa v Posádkovom klube v Trenčíne uskutočnil v poradí 2. ročník Plesu seniorov, na ktorom sa stretli seniori z celého kraja, aby sa spoločne porozprávali, zabavili a zatancovali si.

S myšlienkou uskutočniť v Trenčíne ples seniorov prišla pred viac ako rokom Krajská organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku v Trenčíne (KO JDS TN), ktorá sa inšpirovala inými krajskými mestami. KO JDS TN sa spojila s občianskym združením (o. z.) Trenčania pre Trenčín a Agentúrou Tonas, ktorí celú organizáciu plesu prevzali na seba. „Na začiatku vznikla myšlienka. Keď s touto myšlienkou pôjdete za správnymi ľuďmi, ktorí vás podporia, môže vzniknúť niečo takéto krásne ako Ples seniorov,“ spomína predseda o. z. Trenčania pre Trenčín Martin Petrík, ktorý partnera pri organizácii plesu našiel aj v Trenčianskom samosprávnom kraji.

V predaji lístkov bol druhý ročník plesu lepší ako ten premiérový. Za prvý deň predaja sa vypredalo 160 vstupeniek a celkovo sa organizátorom podarilo naplniť plnú kapacitu sály, čo je 250 návštevníkov. Keďže o ples bol vyšší záujem, ako je momentálne maximálna kapacita sály, organizátori do budúcna uvažujú o viacerých možnostiach rozšírenia kapacity. Čo pre seniorov znamená ples, krásne vystihla predsedníčka KO JDS TN Anna Prokešová: „Tie štyri písmenká, to je P ako priateľské, L ako láskyplné, E ako elegantné, S ako stretnutie seniorov, pre potešenie tela i duše. Nielen, že si to seniori zaslúžia, ale aj sa patrí prísť, pretože plesy a bály vždy zušľachťovali človeka.“

Druhého ročníka plesu seniorov za zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Som veľmi rád, že sa našli ľudia s takouto myšlienkou a zároveň ľudia, ktorí pomohli zorganizovať tento druhý ročník. Byť seniorom a byť aktívny v tomto veku je naozaj veľmi dobré. Títo ľudia sa vo svojom živote narobili veľmi veľa a preto si myslím, že si zaslúžia zúčastniť sa takejto peknej spoločenskej akcie.“

Na plese postupne vystúpili tanečná skupina Campanillas, hudobná skupina Kortina, folklórny súbor Vršatec a spevák Peter Stašák. Podujatie organizovalo o.z. Trenčania pre Trenčín, ples finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

autor: mp

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK