Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dobrý guláš rozvoniaval na myjavských kopaniciach, Trenčianska Turná uviedla do života monografiu a obec Košeca ďakovala svojim občanom

Mesiac august sa prehupol do svojej druhej polovice a s letnými podujatiami či oslavami sa v Trenčianskom kraji roztrhlo vrece. Inak tomu nebolo ani počas soboty 17. augusta 2019. V obci Kostolné si zmeralo sily v príprave guláša až 51 tímov, Trenčianska Turná oslávila 750. výročie a Košeca rozdala ocenenia za prínos obci.

Augustové teplé počasie už 11. rokov využíva obec Kostolné, ktorá si pre svojich obyvateľov aj tentokrát pripravila Guláš fest. Do varenia sa pustilo až 51 tímov. Kulinárskeho zápolenia sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Guláš fest je už dlhé roky spojený aj so súťažou čamprla, ktorá sa na myjavských kopaniciach hráva už od nepamäti. Veľmi ma teší, že vedenie obce zachováva tieto zvyky a ja sem vždy rád zavítam. V tomto roku sa navyše zrekonštruuje cesta z obce Vaďovce až po Kostolné. Je to splnený sľub, ktorý Trenčiansky samosprávny kraj dal občanom Kostolného v uplynulom roku,“ povedal trenčiansky župan.

Oslavovalo sa aj v okrese Trenčín, a to v obci Trenčianska Turná. Dôvodov bolo hneď viacero. Okrem 750. výročia prvej písomnej zmienky bola do života uvedená aj monografia o Trenčianskej Turnej s názvom Od Tornowy po Turnu, a to skutočne originálnym spôsobom – lupienkami chmeľu. Vydanie publikácie, ktorá mapuje niekoľko storočí v živote obce finančne podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj.

Slnečné lúče využila aj obec Košeca, ktorá pre svojich obyvateľov pripravila bohatý program pri príležitosti Dní obce. Starosta Košece Radomír Brtáň spolu s predsedom TSK Jaroslavom Baškom ocenili vybraných 10 osobností za prínos obci. „Som rád, že som mohol prijať pozvanie pána starostu a zúčastniť sa tohto krásneho podujatia. Je to dynamicky sa rozvíjajúca obec a za to patrí veľká vďaka práve jemu a obecnému zastupiteľstvu. Zároveň by som veľmi rád pogratuloval všetkým, ktorí si dnes odniesli ocenenie, pretože aj oni odovzdali kus seba Košeci,“ povedal župan. Organizáciu Dní obce Košeca podporil zo svojho dotačného systému TSK. 

O zábavu sa postarala kapela Funny fellows, Mirka Partlová, Marián Greksa a večer ukončil koncert skupiny Bijouterrier.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK