Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Častkovciach počas leta rozšírili kapacitu materskej školy, v podkrovných priestoroch vznikla moderná trieda

Tradičné hodové slávnosti v obci Častkovce odštartovali slávnostným prestrihnutím pásky pri príležitosti rozšírenia miestnej materskej školy. Tá patrí medzi 21 materských škôl v Trenčianskom kraji, ktoré vďaka schváleným financiám z eurofondov zvýšili svoju kapacitu.  

Za posledné roky pribudlo v Častkovciach viac ako 700 obyvateľov. Pre nové a mladé rodiny v obci je dôležité, aby si ich deti v predškolskom veku našli svoje miesto v obecnej materskej škôlke. Aj to je jeden z hlavných dôvodov, prečo vedenie obce na čele so starostom Dušanom Bublavým pristúpilo k rozšíreniu kapacity materskej školy. „Počas letných prázdnin sa podarilo vybudovať na pôde základnej školy s materskou školou v podkrovných priestoroch triedu pre 21 predškolákov. Trieda disponuje modernou technikou i novými sociálnymi zariadeniami. Rozšírenie kapacity materskej školy stálo približne 161 tis. eur, pričom na zveľadenie škôlky prispela financiami zo svojho rozpočtu aj obec. Spolu sme tak do nových priestorov investovali okolo 200 tis. eur,“ priblížil starosta obce a zároveň poslanec Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Dušan Bublavý.      

Slávnostného odovzdania nových priestorov materskej školy sa zúčastnil aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Vždy, keď navštívim obec Častkovce, tak tu majú niečo nové. Tentokrát je to rozšírenie kapacity existujúcej materskej školy. Myslím si, že túto investíciu ocenia najmä občania obce a mladé rodiny. Ďakujem Dušanovi Bublavému, že rozvíja infraštruktúru v obci, a že na samotné rozšírenie škôlky vyčlenil financie aj zo svojho rozpočtu. Verím, že v nových priestoroch vychovajú učitelia dobrých ľudí pre našu spoločnosť,“ uviedol predseda TSK.

Dvojdňové hody, ktoré sa konajú aj s finančnou podporou Trenčianskej župy, pokračovali po slávnostnej časti hudobným festivalom. V nedeľu hody ukončí Slávnostná svätá omša, koncert Dychovej hudby Lieskované a futbalový zápas.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK