Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V rámci tretieho ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK prišlo na Trenčiansku župu 85 projektov, verejné zvažovania začnú už koncom apríla

Od začiatku januára do konca marca 2019 mohli obyvatelia župy navrhnúť a predložiť projekt prospešný pre komunitu v kraji. 

Tri mesiace zbieral Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) návrhy projektov od obyvateľov kraja v rámci tretieho ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK. Tie prichádzali z oblasti kultúry, športu, voľnočasových aktivít, ale i životného prostredia či sociálnej pomoci a sociálnych služieb. Premeniť zaujímavý nápad na realitu a položiť jeho ideu na papier sa počas tohto obdobia rozhodlo 85 žiadateľov. Na župu tak boli doručené návrhy za takmer 175 tisíc eur. Najčastejšie zastúpenými oblasťami sú už tradične voľnočasové aktivity, kultúra a šport. Medzi navrhovateľmi sú obce a mestá, ale i občianske združenia, žiadatelia, ktorí sa so svojimi projektmi zapájajú každoročne či úplní nováčikovia.  

Projekty teraz čakajú verejné zvažovania, po nich sa dozvieme mená tých z nich, za ktoré bude môcť hlasovať verejnosť. Hlasovanie bude spustené 15. mája 2019, svojmu favoritovi môžete odovzdať hlas opäť prostredníctvom webového sídla kraja, a to do konca mája 2019.     

Verejné zvažovania, v rámci ktorých sa s projektmi oboznámi aj verejnosť, začnú už koncom apríla. Prvé odštartuje v pondelok 29.4.2019 v Novom Meste nad Váhom, o deň neskôr sa zvažovania presunú do Partizánskeho, vo štvrtok 2.5.2019 do Považskej Bystrice a v piatok 3.5.2019 do Trenčína. V utorok 7.5.2019 bude komisia hodnotiť projekty v Púchove, vo štvrtok 9.5.2019 na Myjave a v piatok 10.5.2019 v Ilave. Termíny verejných zvažovaní uzatvorí v pondelok 13.5.2019 Prievidza a Bánovce nad Bebravou v utorok 14.5.2019.

O výsledkoch verejných zvažovaní vás budeme priebežne informovať.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK