Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Stále pracovisko ÚVO Trenčín má za sebou viac ako polročné fungovanie

Stále pracovisko Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) pre Trenčiansky kraj sídli už od januára tohto roku priamo v budove Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Činnosť za viac ako polrok fungovania odprezentoval  trenčianskemu županovi vedúci stáleho pracoviska.

Cieľom zakladania stálych pracovísk ÚVO v samosprávnych krajoch je najmä zjednodušiť komunikáciu medzi verejnými obstarávateľmi a samotným úradom. Kraj, mestá, obce i organizácie v ich zriaďovateľskej pôsobnosti sa tak k informáciám o postupoch pri verejnom obstarávaní dostanú omnoho ľahšie, čím predídu prípadným pochybeniam alebo legislatívnym nepresnostiam pri procese obstarávania. „Musím konštatovať, že zriadenie vysunutého pracoviska ÚVO na Úrade TSK bol správny krok. Jeho zamestnanci školia verejných obstarávateľov, riešia ich požiadavky a vychádzajú im maximálne v ústrety. Veľmi vítam takýto aktívny prístup ÚVO, ktorým sa môže ušetriť nemalé množstvo finančných prostriedkov na verejnom obstarávaní i zabrániť prípadným sankciám,“ povedal trenčiansky župan.

„Trenčiansky samosprávny kraj od začiatku vytvára podmienky, aby sme mohli fungovať a pomáha nám aj s publicitou tohto pracoviska. Dôležité je, aby verejní obstarávatelia vedeli, že sme tu preto, aby sme im pomohli. Je tiež potrebné, aby vytvárali podmienky pre čestnú a čo najširšiu hospodársku súťaž, aby sa do nej mohlo prihlásiť čo najviac podnikateľov, vrátane miestnych podnikateľov. To prispeje k zvýšeniu zamestnanosti v celom kraji,“ uzavrel vedúci stáleho pracoviska ÚVO v Trenčíne Erik Mičian s tým, že od januára sa im podarilo vydať viac ako 360 usmernení či zaškoliť 340 ľudí.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK