Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Medailová žatva žiakov trenčianskeho gymnázia

O tom, že krajské školy navštevujú vedecké talenty sme informovali len pred nedávnom. Dnes však svoju pozornosť zameriame na trenčianskych gymnazistov, ktorí zbierajú úspechy na športovom poli.

Reč je o žiakoch Gymnázia Ľudovíta Štúra v Trenčíne, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj. Len nedávno sa z Majstrovstiev sveta vo fitness, ktoré hostilo Španielsko, vrátia čerstvá dvojnásobná majsterka sveta vo fitness žien a junioriek do 163 cm Tatiana Ondrušková. Jej spolužiačke Lucii Mikušovej sa podarilo vybojovať striebro v juniorskej kategórii a bronz v kategórii žien.

Tieto mimoriadne úspechy dopĺňa aj ďalší žiak trenčianskeho gymnázia David Antonio Kozinka, ktorého vášňou sa stal bedminton. „S bedmintonovou raketou narábať teda vie, a to priam majstrovsky. Dokázal to aj na majstrovstvách Slovenska v bedmintone, kde sa v kategórii U13 stal majstrom Slovenska v mixe, majstrom Slovenska v štvorhre a vicemajstrom v dvojhre,“ informovala škola prostredníctvom sociálnej siete.

Na chodbách Gymnázia Ľudovíta Štúra môžete stretnúť aj majsterku sveta v karate Romanu Adamcovú, ktorá sa na nedávnych majstrovstvách sveta v Rumunsku zaradila medzi svetovú špičku. Zo súťaže si odniesla rovno 3 medaily, zlatú, striebornú a bronzovú.

K týmto obrovským úspechom srdečne gratulujeme a gymnáziu, ale aj všetkým župným školám, prajeme veľa ďalších talentovaných žiakov.

Zdroj foto: FB GĽŠ Trenčín

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK