Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V predaji je suvenírova eurobankova Alexandra Dubčeka

Pri príležitosti 100. výročia narodenia Alexandra Dubčeka spustilo Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraj (TSK) predaj zberateľskej suvenírovej eurobankovky „Alexander Dubček“.

Bankovka s portrétom Alexandra Dubčeka a s jeho rodným domom v Uhrovci je vyrobená v limitovanom náklade 5000 ks. Vytlačená je na 100% bavlnenom papieri, ktorý sa používa pri výrobe skutočných bankoviek a obsahuje ochranné prvky, ako sú napríklad UV ochranné prvky + aktívny atrament, negatívny a pozitívny mikrotext, razba metalickou fóliou či ochranný prúžok. Každá bankovka je unikátna - s vlastným výrobným číslom a rokom vydania,“ povedal riaditeľ múzea Peter Martinisko. Autorom vizualizácie motívu bankovky je akademický maliar Rudolf Cigánik.

Suvenírová eurobankovka bola vyrobená v Holandsku. Jej cena je 3 eurá a zakúpiť si ju môžete v Župnom dome na Mierovom námestí v Trenčíne (po – pia, od 9.00 h – 16.30 h) a v Rodnom dome Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci (po – pia, od 8.00 h – 16.00 h).

Zdroj: Trenčianske múzeum v Trenčíne

autor: mp

Fotogaléria

Zdroj: Trenčianske múzeum v Trenčíne
Zdroj: Trenčianske múzeum v Trenčíne
Zdroj: Trenčianske múzeum v Trenčíne
Zdroj: Trenčianske múzeum v Trenčíne
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK