Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Cestujme zodpovedne! Župa sa opäť zapojí do Európskeho týždňa mobility

Vlajková kampaň Európskej komisie sa každoročne koná v termíne od 16. do 22. septembra, jej cieľom je zvyšovanie povedomia o udržateľnej mestskej mobilite. Témou aktuálneho ročníka je LEPŠIA DOSTUPNOSŤ.

Program kampane na národnej úrovni koordinuje Slovenská agentúra životného prostredia. Všetky aktivity pritom smerujú k upriameniu pozornosti na nové formy čistej mobility. Do Európskeho týždňa mobility (ETM) sa pravidelne zapája aj Trenčiansky samosprávny kraj, a to prostredníctvom oboch dopravcov prímestskej autobusovej dopravy – SAD Trenčín a SAD Prievidza, ale aj vlastnými osvetovými aktivitami, ktoré realizuje v rámci projektu Zelená župa.

Pre všetkých, ktorým záleží na životnom prostredí tento rok župa, v spolupráci s oboma zmluvnými dopravcami prímestskej autobusovej dopravy, ponúka možnosť cestovať modrými autobusmi v rámci celého kraja za zľavnené cestovné, symbolických 10 centov, počas 22. septembra. Vyskúšať si tak cestu pohodlným autobusom s najvyšším stupňom emisnej normy 6D môžu aj tí, ktorí bežne do práce cestujú autom. Zároveň tým podporia hlavnú myšlienku ETM, ale aj environmentálne ladeného projektu Zelená župa. Ide pritom len o jednu z pripravovaných aktivít, ktorými sa Trenčiansky samosprávny kraj do kampane zapojí. O ďalších osvetových aktivitách na tému udržateľná mobilita, určených pre žiakov základných škôl aj širokú verejnosť, vás budeme informovať v ďalších tlačových správach.

autor: lk

Fotogaléria

ETM
ilustračné foto TSK
ilustračné foto TSK
ilustračné foto TSK
ilustračné foto TSK
zdroj: www.eurotm.sk
zdroj: www.eurotm.sk
ilustračné foto TSK
ilustračné foto TSK
ilustračné foto TSK
ilustračné foto TSK
ilustračné foto TSK
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK