Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Enviro aktivity zaplnili námestie v Prievidzi

Európsky týždeň mobility využila Trenčianska župa na to, aby odprezentovala environmentálne aktivity, ktorými vďaka svojmu projektu Zelená župa žije už niekoľko rokov.

Primárnou aktivitou pre žiakov bolo poukázať na výhody a nevýhody cestovania rôznymi spôsobmi. „Pre žiakov základných škôl sme pripravili rôzne stánky s informačnými aktivitami o mobilite a o tom, ako využívať alternatívne spôsoby dopravy v zastavaných mestských častiach tak, aby sa predchádzalo znečisťovaniu životného prostredia a zabezpečili sme trvalo udržateľný rozvoj,“ povedal projektový manažér Zelenej župy Martin Macíček.  Návštevníkom bol predstavený aj projekt LIFE IP, ktorý sa zaoberá problematikou kvality ovzdušia a jeho znečisťovaním. Okrem toho aj ekomapa a ekoporadňa z dielne Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý už roky vystupuje ako Zelená župa. Pristavený bol elektromobil, ktorý na svoje pracovné cesty využívajú župní zamestnanci, ale aj autobus SAD Prievidza, krajského zmluvného prepravcu. Prvú pomoc v rámci aktivít prezentovala župná Stredná zdravotnícka škola Prievidza. Vďaka príslušníkom Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR Prievidza si žiaci mohli vyskúšať aj slepecké okuliare či iné aktivity. Informácie o zdraví sa verejnosť dozvedela v stánku Všeobecnej zdravotnej poisťovne, svoje stanovište mala na Námestí slobody v Prievidzi aj iniciatíva Doprava na Považí či Mladí reportéri. „Žiaci boli vnímaví, som milo prekvapený, že program sa im páčil a živo sa oň zaujímali,“ dodal Martin Macíček.   

Ďalšie enviro aktivity z dielne TSK pripravujú župní zamestnanci aj vo štvrtok 22.9.2022, a to v Parku M. R. Štefánika v Trenčíne. Tešíme sa na stretnutie s vami pod hradom Matúša Čáka.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK