Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Obchodná akadémia v Trenčíne o krok bližšie k modernému vzhľadu

Modernizáciu budovy Obchodnej akadémie v Trenčíne od začiatku sprevádzajú rôzne komplikácie. V súčasnosti však rekonštrukčne práce napredujú a budova, ktorá je zapísaná v ústrednom zozname kultúrnych pamiatok, bude mať čoskoro nový vzhľad.

Okrem moderného dizajnu, bude výsledkom rekonštrukcie aj zlepšenie energetickej hospodárnosti školy. Trenčianska župa do tohto náročného projektu investuje z vlastného rozpočtu viac ako 2,5 mil. eur. „Zhotoviteľ od posledného kontrolného dňa dobehol časť zameškanej práce. Mal som možnosť vidieť bloky C a D, ktoré sú už zateplené a majú novú fasádu. Práce pokračujú aj na blokoch A a B, ktoré sú pamiatkovo chránené. Ďakujem pani riaditeľke aj zamestnancom školy za to, ako zvládajú rekonštrukčné práce, ktoré prebiehajú za plnej prevádzky školy. O trpezlivosť prosím študentov a ich rodičov, aby ešte nejaký čas vydržali. Výsledok bude naozaj stáť za to,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že práve rodičom a žiakom sa ospravedlňuje za vzniknuté komplikácie počas rekonštrukčných prác.

„Tešíme sa na to, keď bude modernizácia školy úspešne ukončená. Nové priestory budú pre nás všetkých prínosom. Ďakujem Trenčianskemu samosprávnemu kraju, že sa pustil do tejto náročnej rekonštrukcie a že si všíma, ako s ňou bojujeme. Snažíme sa, aby vyučovanie prebiehalo čo najlepšie,“ doplnila riaditeľka školy Monika Bulková.

Rekonštrukcia Obchodnej akadémie v Trenčíne by mala byť ukončená v lete tohto roku.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK