Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ocenenie za prínos kultúrnej obci si na hornej Nitre prevzali desiatky laureátov

Tradičné podujatie, ktorého cieľom je vyjadriť vďaku tým, ktorí svoj život zasvätili práci v oblasti kultúry v hornonitrianskom regióne, sa aj tento rok uskutočnilo v priestoroch RKC Prievidza. Odovzdávania ocenení sa chopil aj predseda TSK Jaroslav Baška.

O organizáciu podujatia Kultúra 2022 sa opäť postarali aj tri župné kultúrne inštitúcie, a to Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, Hornonitrianska knižnica v Prievidzi a Hornonitrianske múzeum v Prievidzi. Záštitu prevzal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Na tomto podujatí nie som prvýkrát. Ale aj napriek tomu tu vidím mnoho nových tvárí. To znamená, že na hornej Nitre je stále veľké množstvo šikovných a tvorivých ľudí.  Umenie je nevyčerpateľná studnica príležitostí,“ povedal trenčiansky župan.

Ocenenie si prevzalo celkom 33 laureátov, medzi ktorými nechýbali folklórne súbory a skupiny, výtvarníci, spisovatelia či fotografi. Jednu z cien predsedu TSK si odniesol aj Vladimír Mešter, riaditeľ župnej hvezdárne v Partizánskom.

Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie roky naplnené kultúrou a umením.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK