Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pomôžu vám vrátiť sa späť do aktívneho života

Ocitli ste sa dôsledkom náhleho úrazu či ochorenia v komplikovanej životnej situácii? Zvládnuť nový život s hendikepom vám pomôžu aj dámy z kancelárie Centra včasnej pomoci na župnom úrade v Trenčíne.

Hovorí sa, že zložitú životnú situáciu pochopí najlepšie ten, kto si podobnými komplikáciami sám prešiel. Preto vás v kancelárii na 6. poschodí každú stredu od 9.00 do 15.00 hod privítajú pracovníčky – motivátorky zo Slovenského paralympijského výboru, obe so zdravotným hendikepom, ktorý ich však nijako neobmedzil v tom, aby žili svoj život naplno. „Ľudia, ktorým sa následkom ochorenia alebo úrazu zmenil zdravotný stav, sú často sociálne vyčlenení, nevedia, ako si pomôcť, na čo majú nárok, čo si môžu vybaviť a na koho sa obrátiť. My pomáhame týmto ľuďom zorientovať sa na trhu práce, pomáhame s výberom vhodných pomôcok a kompenzácií, vyhľadáme vhodnú športovú aktivitu.  Funguje to ako peer to peer support, čiže hendikepovaný človek pomáha inému hendikepovanému dostať sa späť do aktívneho života,“ hovorí motivátorka Monika Velacková.

Poradenstvo dámy z trenčianskej kancelárie Centra včasnej pomoci poskytujú bezplatne v rámci národného projektu Slovenského paralympijského výboru SME SI ROVNÍ. Kontakt:

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK