Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Považskobystrické gymnázium s novými športoviskami!

Nové multifunkčné ihrisko aj kompletne zrekonštruovaná telocvičňa. Takýmto športovým zázemím sa po novom môže pochváliť Gymnázium v Považskej Bystrici. Okrem skvalitnenia športovej prípravy škola ušetrí finančné prostriedky aj na prevádzke telocvične, ktorá bude energeticky úspornejšia.

Nové multifunkčné ihrisko škola oficiálne otvorila priateľským futbalovým zápasom medzi zástupcami TSK a žiakmi školy. Športovisko, do ktorého župa z vlastného rozpočtu investovala takmer 200 tis. eur, disponuje EPDM povrchomrozmermi 33 m x 19,10 m. Okrem futbalu je vhodné aj na ďalšie športy, ako je basketbal, volejbal či tenis. Ochrannú bariéru tvorí pevný mantinel vo výške 1 m, ale tiež 4 m vysoké ochranné siete. Samozrejmosťou je aj osvetlenie či bezbariérový prístup. „Otvorením tohto ihriska sa opäť rozšírili možnosti nášho gymnázia pre športové vyžitie a voľno-časové aktivity. Žiaci ho už s obľubou využívajú, cez každú prestávku aj po vyučovaní je tu živo,“ povedal riaditeľ gymnázia Pavel Mikuláš.

Škola sa už o chvíľu bude pýšiť aj iným moderným športoviskom – kompletne zrekonštruovanou telocvičňou. Kontrolný deň na stavbe priniesol viaceré dobré správy. „Ide o jeden z projektov, ktorý odovzdáme s predstihom 2 mesiace, oproti termínu vyplývajúcemu zo zmluvy,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. „Tento projekt bol úspešný z Fondu na podporu športu a z milióna eur s DPH, ktorý stojí kompletná rekonštrukcia telocvične, tvorí príspevok 60%, teda 600 tis. eur. Zvyšných 400 tis. eur dofinancovala župa,“ vysvetlil župan. Keďže bola telocvičňa postavená ešte v 70-tych rokoch minulého storočia, vyžiadala si komplexnú rekonštrukciu veľkej aj malej telocvične, resp. posilňovne, sociálneho zázemia, náraďovne, a tiež zateplenie fasády a strešnej konštrukcie, čím sa zníži jej energetická náročnosť. „Túto investíciu nemôžem hodnotiť inak, ako že je to úžasná vec, ktorá sa podarila. Najmä v tejto dobe, kedy sú s investíciami veľké problémy, sa ju podarilo zrealizovať v celom rozsahu, čo je skvelé,“ povedal riaditeľ školy. 

Pri návšteve školy župan nevynechal ani triedy, v ktorých sa maturovalo a povzbudil maturantov k čo najlepším výkonom.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK