Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Prievidzi otvorili terasu s najvyšším stropom na svete

Galéria Jabloň v Prievidzi už tradične otvorila svoje dvere dokorán verejnosti počas Sviatku práce. V poradí  6. ročník Dňa otvorených dverí bol však výnimočný, otvorili počas neho novú vyhliadkovú terasu.

V Jabloni otvorili netradičnú pochôdznu terasu, z ktorej je dychberúci výhľad na celé mesto a dokonca aj na Bojnický zámok. Na jej slávnostné otvorenie sa prišli pozrieť obyvatelia Prievidze, výhľad si nenechali ujsť najmä rodičia s deťmi. Terasa bude slúžiť aj na kultúrne podujatia a koncerty, ktoré s touto panorámou budú naozaj netradičné. „Sprístupnili sme terasu, ktorá je javiskom s najvyšším stropom na svete – nebom. Plánujeme tu organizovať rôzne aktivity či koncerty a pevne verím, že sa stane príjemným miestom, kde budú ľudia radi chodiť. Vyhliadková terasa bude prístupná pre verejnosť v otváracích hodinách Múzea Vtedy,“ povedal riaditeľ galérie Michal Dobiaš. Otvorenie vyhliadkovej terasy si nenechal ujsť ani trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Som rád, že si budova bývalého učilišťa našla využitie na kultúrno – kreatívne centrum. Prajem Galérii Jabloň, nech sa jej darí tak dobre ako doteraz, a dúfam, že touto vyhliadkovou terasou si priláka ešte viac návštevníkov,“ poprial župan.

V Galérii Jabloň pripravujú aktuálne aj novú expozíciu TV štúdia, ktorá by pre návštevníkov mala byť sprístupnená na jeseň tohto roka.

autor: ek
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK