Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župa ponúka bezplatné vzdelávanie v oblasti envirovýchovy

Bezplatné 3-dňové vzdelávanie v Zaježovej alebo 5-hodinové vzdelávanie priamo na školách v Trenčianskom kraji môžu absolvovať koordinátori environmentálnej výchovy a pedagógovia, ktorých zelené vzdelávanie zaujíma. Zážitkové akreditované aktualizačné kurzy v oblasti envirovýchovy župa prináša vďaka projektu podporeného z Environmentálneho fondu.

Trojdňový zážitkový kurz bude prebiehať v 5-tich termínoch vo Vzdelávacom centre Zaježová. Pre skupinu 30-tich účastníkov je pripravený celodenný program na podporu zážitkového učenia vonku a učenia o klíme na školách. Účastníci si vyskúšajú v praxi metódy, ktoré pomáhajú pri zmysluplnom vyučovaní predmetov vo vonkajšom prostredí. Do tohto kurzu sa za každú školu či inštitúciu môže prihlásiť dvojica účastníkov (pedagógovia, koordinátori environmentálnej výchovy a lektori). Pre tých, ktorí nemajú možnosť vycestovať, pripravil kraj 5-hodinový kurz zážitkového vzdelávania priamo na škole. Témou kurzu je opäť podpora zážitkového učenia vonku a učenia o klíme, určený je pre pedagógov, asistentov aj vychovávateľov. Ukážete si, ako môže zážitkové a praktické vzdelávanie rôznych predmetov prebiehať priamo v areáli vašej školy. Táto ponuka platí pre prvých 15 prihlásených škôl z Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Oba vzdelávacie kurzy sú bezplatné, kraj ich pripravil v rámci aktivít projektu ,,Vzdelávanie pre ENV koordinátorov a pedagógov v TSK v oblasti environmentálnej výchovy“, ktorý sa  realizuje s podporou Environmentálneho fondu. V prípade otázok sa obráťte na martina.kedrova@tsk.sk alebo zavolajte na 0901 918 177.

Termíny a prihláška na „3-dňový zážitkový kurz vo vzdelávacom centre, ekocentre s celodenným programom – akreditovaný na tému podpora zážitkového učenia vonku a učenia o klíme na školách“.

Termíny a prihláška na „5-hodinový kurz zážitkového vzdelávania priamo na škole na tému podpora zážitkového učenia vonku a učenia o klíme“ na vašom školskom dvore.

 

autor: sg

Fotogaléria

Archív CEEV Živica
Archív CEEV Živica
Archív CEEV Živica
Archív CEEV Živica
Archív CEEV Živica
Archív CEEV Živica
Archív CEEV Živica
Archív CEEV Živica
Archív CEEV Živica
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK