Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Kultúrne zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK pozývajú na Noc múzeí a galérií 2015

Stalo sa tradíciou, že sa každoročne pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí aj galérie a múzeá v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja zapájajú do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Aj v roku 2015 kultúrne zariadenia v TSK pozývajú do svojich priestorov na výnimočné podujatia v rámci Noci múzeí a galérií 2015.

Noc múzeí a galérií je jedinečným podujatím v roku, ktoré bezplatne či za symbolické vstupné umožňuje návštevníkom absolvovať aj v nezvyčajnom čase tradičnú prehliadku múzeí a galérií. Návštevníci sa môžu bližšie oboznámiť s každodennou prácou odborných pracovníkov múzea či galérie. Pridanou hodnotou podujatia je aj bohatý sprievodný program tak pre deti a mládež, ako aj pre dospelých. Nosnou myšlienkou podujatia je netradičným spôsobom ponúknuť širokému spektru návštevníkov chvíle v prostredí kultúrnych zariadení, uchovávajúcich umelecké a historické hodnoty.

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi si pripomína v tomto roku 30. výročie svojho vzniku. Tomu zodpovedá aj výnimočný dvojdňový program, v rámci ktorého sa „múzeum otvorí verejnosti dokorán“. Program múzea v priestoroch sídla Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi na Košovskej ceste 9 začína už v piatok 15. mája a vrcholí Nocou múzeí a galérií v sobotu 16. mája 2015. Vstup je bezplatný. Podrobný program ponúkame na využitie v priloženom plagáte.

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici so sídlom v priestoroch Strednej priemyselnej školy na Ulici slovenských partizánov 1132/52 v Považskej Bystrici organizuje Noc múzeí a galérií dňa 16. mája 2015 v čase od 16.00 h do 20.00 h s bohatým programom pre malých aj veľkých. „Ako spieva les“ – prírodovedné pásmo venované faune Považia, „Uhádnite, čo je to?“- identifikácia zbierkových predmetov etnografického charakteru, „Krása v dreve ukrytá“ – ukážky rezbárskych dekoratívnych techník, „Piknik s múzejníkmi“ – ukážky spojené s konzumáciou tradičných slovenských jedál, „Výprava do histórie Považskej Bystrice“ – prechádzka ku kaplnke svätej Heleny, „Kde bolo, tam bolo...“- čítanie slovenských ľudových rozprávok na dobrú noc. Považskobystrické vlastivedné múzeum ponúka program rozmanitých chutí. Vstup je bezplatný.

Tradične a každoročne v hojnom počte navštevované podujatie Noc múzeí a galérií je naplánované aj pod hradom Matúša Čáka. Noc múzeí a galérií v Trenčíne je organizovaná Galériou Miloša Alexandra Bazovského v TrenčíneTrenčianskym múzeom v Trenčíne v spolupráci s mestom Trenčín. K dispozícií návštevníkom budú v sobotu 16. mája 2015 v čase od 10.00 h do 22.00 h priestory Galérie Miloša A. Bazovského v Trenčíne, Katovho domu a Karnera sv. Michala, ako aj areál s interiérovými priestormi Trenčianskeho hradu v správe Trenčianskeho múzea v Trenčíne. Vstupenka v symbolickej cene 1,- Euro (deti do 6 rokov bezplatne), zakúpená v ktoromkoľvek z uvedených zariadení, umožňuje vstup do všetkých uvedených zariadení, ako aj vstup na prehliadku Mestskej veže a Piaristického gymnázia J. Braneckého v Trenčíne. Podrobný program ponúkame na využitie v priloženom plagáte.

Trenčiansky samosprávny kraj Vás prostredníctvom participujúcich kultúrnych zariadení v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti srdečne pozýva na návštevu.

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK