Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Výzva na prihlasovanie stredných škôl do participatívnych rozpočtov je otvorená!

Úrad splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) vyhlásil výzvu na podávanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na podporu zavádzania participatívnych rozpočtov na stredných školách v pôsobnosti župy. Prihlásiť sa do nej školy môžu najneskôr do 20. októbra 2018! Čas majú teda len 10 dní, výzva sa otvorila dnešným dňom.

Prvá dotačná schéma na Slovensku, ktorá cielene podporuje presadzovanie princípov participatívneho rozpočtovania v prostredí župných stredných škôl je spustená! Študenti majú vďaka nej príležitosť zmeniť svoju školu k lepšiemu za financie zo župného rozpočtu. Trenčiansky samosprávny kraj rozdelí celkom 16 tis. eur16 stredným školám. „Na podporu študentských projektov získa každá z vybraných škôl finančný príspevok vo výške 1000 eur, ale tiež bezplatný prístup k zaškoleniu pedagógov a odborným metodikám,“ prezradil trenčiansky župan s tým, že školy môžu využiť aj systém odborných konzultácií, ktoré v teoretickej aj praktickej rovine pomôžu zriaďovateľom, učiteľom aj samotným študentom zrealizovať proces participatívneho rozpočtu.

Do výzvy sa školy môžu prihlásiť prostredníctvom jednoduchého formulára do 20. októbra 2018. Ak na ňu zareaguje viac ako 16 škôl, rozhodujúce bude poradie, v ktorom sa do výzvy zapojili. TSK spolu s ÚSV ROS sa aj touto formou snaží podporiť aktívne občianstvo mladých ľudí a otvoriť v oblasti vzdelávania novú tému, ktorou je participácia. Všetky potrebné informácie sú zverejnené na webovom sídle kraja v sekcii Školstvo a šport/Participatívne rozpočty na SŠ, a tiež na www.participacia.eu či www.minv.sk.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK