Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Súťažte s hip-Štúrom alebo Štúr na (Trenčiansky) hrad!

Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci s krajskou organizáciou cestovného ruchu Trenčín región vyhlasujú súťaž „Z každého rohu Štúr“. Zadumaný pohľad, na hrudi založené ruky, povestné fúzy, brada a kabát. Taký na nás z obrázkov hľadí národovec Ľudovít Štúr. Slovensko ho pozná ako rodáka z Uhrovca s vášňou pre národnú obrodu, jazyk, literatúru. Rok Ľudovíta Štúra 2015 nám ho pripomenul prostredníctvom plejády podujatí, súťaží, prednášok a výstav organizovaných inštitúciami v kraji, ale aj záujmovými skupinami, umelcami, vedcami. Pri príležitosti jeho dvojstých narodenín sme postupne odhaľovali život muža rôznych mien. Aj v nich je ukrytý jeho život, city, vzdelanie.

Dunajský, Bedlivý Ludorob, Boleslav Záhorský, Brat Sloven, Ein Slave, Ein ungarischer Slave, Karl Wildburn, pravolub Rokošan, Slovák, Starí, Velislav, Zpěvomil, to sú mená Ludevíta Velislava Štúra, ktoré uvádza Slovenský biografický slovník. Štúr bol muž mnohých mien, ale aj tvárí. Za celonárodne známou postavou horlivého národného obroditeľa sa skrýva nezvyčajne pracovitý muž, zarytý abstinent s vášňou pre kvalitnú kávu, tabak, literatúru a písanie listov počas nocí a večerov. Zoznámte sa sním, alebo zoznámte s ním všetkých. Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci s krajskou organizáciou cestovného ruchu Trenčín región vyhlasuje súťaž „Z každého rohu Štúr“ a pripravuje stretnutie všetkých tých, ktorých Štúr zaujíma ako politik, literát, učiteľ a možno aj módna ikona. Spoznajte Štúra z blízka, spoznajte ho inak!    

Súťaž „Z každého rohu Štúr“

Svet Ľudovíta pozná už dvesto rokov. Za túto dobu si jeho podobizeň našla miesto na minciach, plaketách, pohľadniciach. Mnohé ulice nesú jeho meno, bolo mu postavených niekoľko pamätníkov, jeho meno nesie jazykovedný ústav, školy a dokonca i planéta. Z búst, portrétov a sôch pozerá na nás po celom Slovensku. Obdivujete jeho národné zásluhy? Páči sa Vám jeho životný štýl, móda, intelektuálne bohatstvo? Tiež radi a dlho čítate? Ste odvážni a hrdí na svoj kraj, národ, tak, ako bol on? Odfoťte sa s ním a povedzte to celému kraju!

Posielajte Vaše fotky so Štúrovou tematikou spolu s vaším celým menom do správy na facebooku Trenčianskeho samosprávneho kraja https://www.facebook.com/trencinregion/ a Štúra spoznáte tak, ako by ste nečakali! Vaše fotky s bustou Ľudovíta Štúra, s knihou, fotky v podobnom kabáte, ako nosieval, fotky z jeho rodnej obce a mnohé ďalšie, na ktorých ste vy a ktoré súvisia s jeho životom a pôsobením, posielajte od 1. novembra 2015 do 30. novembra 2015. K fotografii okrem svojho mena môžete pripojiť aj príbeh, ktorý rozpovie, ako a kde fotografia vznikla. Fotografiu spolu s kontaktnými údajmi môžete zasielať aj na e-mailovú adresu: sutaze@tsk.sk. Do predmetu správy je potrebné uviesť „STUR 2015“. Všetci zapojení do súťaže, ktorí pošlú fotografiu a uvedú svoje meno, nadšenci „Štúrmódy“, dokonalí znalci života Ľudovíta Štúra, znalci staroslovienčiny, návštevníci oblečení v „Štúrmóde“ automaticky získajú bezplatný vstup na Trenčiansky hrad! A príde aj Štúr.

Vyhráva najväčší počet páčikov

Víťazom súťaže sa stanú 3 súťažiaci, ktorých fotografia získali najviac lajkov, resp., ako by Štúr povedal, páčikov. Súťaž oficiálne končí 30. novembra 2015 o 10.00 h. Páčiky, ktoré pribudnú po tejto hodine, už nebudú akceptované. Podmienkou zapojenia do súťaže je: „Nech na fotografii je zobrazené, čo so Štúrom spojené je“ (ulica, bilboardy, plagáty, kaviarne, knihy a, samozrejme, vy).

Pekné ceny do súťaže venuje Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región a Trenčiansky samosprávny kraj. Navyše Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktoré má v správe Trenčiansky hrad, pre súťažiacich aj širokú verejnosť pripravuje prekvapenie v podobe stretnutia „ŠtúrŠtýl na Trenčianskom hrade“, ktoré sa uskutoční v decembri 2015. Všetci súťažiaci a verejnosť budú o podujatí a prekvapení, ktoré so sebou prinesie, včas informovaní.

 

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK