Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

EU roadshow 2014

10. výročie vstupu Slovenska do Európskej únie si pripomenuli nielen v Bruseli, ale stane sa tak aj v Trenčianskom kraji.

Pútavý program sa začne diskusiou s predstaviteľmi Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku 19. mája 2014 o 9.00 h v Trenčíne, v budove Artkina Metro. Témou bude desaťročné pôsobenie našej krajiny v európskom spoločenstve. Pozvanie platí pre každého, kto sa chce o ňom dozvedieť viac alebo sa podeliť o svoje názory.

O 10.30 h ožije Mierové námestie v Trenčíne pestrým programom. Tešiť sa môžete na európske súťaže či koncert Roba Pappa o 13.30 h. O 14.30 h sa prítomným prihovoria vzácni hostia, medzi nimi aj predseda TSK Jaroslav Baška.

Od 16.00 hodiny bude premietaný francúzsky film „Veľké preteky“ o 40-ročnom nadšencovi cyklistiky, ktorý sa rozhodne splniť si svoj celoživotný sen a zapojí sa do pretekov Tour de France.

V samostatnom stánku sa bude prezentovať aj Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), ktorý pripraví podujatie „E-testujte sa“ s EÚsmevom. Do multižánrového programu prispieva aktívnym spôsobom.

Žiaci, študenti i dospelí si tu môžu vyskúšať svoje vedomosti a zručnosti elektronicky.  Vyskúšajte si mini test 5 gramotností aj Vy!

Cieľom je interaktívnou formou priblížiť verejnosti moderný spôsob overovania vedomostí a zručností žiakov, ktorý vzniká v rámci národného projektu Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania (E-test).

Podobné zaujímavé podujatia sa uskutočňujú aj v ďalších desiatich mestách po celom Slovensku. Vstup na film, ako aj na koncert a súťažné aktivity na námestí  je voľný.

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK