Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Glob Katowice 26.-28.03.2010

16. medzinárodný veľtrh cestovného ruchu
Partnerskou krajinou veľtrhu bola Slovenská republika
Sprievodné podujatia: Veľtrh vybavenia pre šport, turistiku, jachting a plachtenie;

Na veľtrhu sa zúčastnilo 300 vystavovateľov z 13 krajín. Svoje ponuky predstavili národné centrály CR, regióny, mestá, cestovné kancelárie, kúpele, poľské komory pre CR, poskytovatelia ubytovacích služieb, jazykové školy.
Na slávnostnom otvorení veľtrhu a tlačovej konferencii bola účasť slovenských subjektov výrazne zviditeľňovaná - jeden z hlavných úvodných príhovorov mal riaditeľ SACR v Poľsku Ján Bošnovič, našu účasť vysoko ocenil vo svojom prejave riaditeľ veľtrhu Piotr Kubica, efektným bodom programu bolo vystúpenie tria huslistiek G-STRINX a hlavným prvkom dekorácie pódia bol banner, na ktorom bol Bojnický zámok. Na otvorení a následne počas prvého dňa bol v stánku SACR generálny konzul SR v Poľsku JUDr. Marek Lisánsky.
Trenčiansky samosprávny kraj mal svoje zastúpenie na tomto veľtrhu, pretože poľskí turisti sú druhou najpočetnejšou skupinou zahraničných návštevníkov SR a na nadchádzajúcu turistickú sezónu sa pripravujeme tak, aby si zvolili za cieľ svojich ciest a pobytov aj náš kraj a aby boli naplnené ich očakávania pokiaľ ide o kvalitu služieb a príťažlivosť ponúkaných produktov. Na tento veľtrh sme pripravili kvalitný reprezentatívny výber atraktívnych lokalít, produktov, zariadení a podujatí, ktorými chceme prilákať poľskú klientelu.
Expozícia TSK bola súčasťou integrovaného stánku Slovenskej agentúry pre cestovný ruch spolu s nasledujúcimi subjektmi: Vysoké Tatry - mesto Vysoké Tatry, mesto Poprad, mesto Martin, Kúpele Rajecké Teplice, mesto Veľký Meder, Slovenský raj - Hrabušice, Hotelová spoločnosť SOREA a Obec Zuberec. Slovenský stánok bol jedným zo stredobodov pozornosti, oživovali ho pravidelné vystúpenia veľmi atraktívnych huslistiek, ochutnávka vín firmy Ostrožovič a podávanie bryndzových a lekvárových pirohov. Z našich regionálnych produktov boli v stánku oštiepky a syr Chabovec, ktoré nám poskytla akciová spoločnosť Agrosúča.

Vedúcim expozície Slovenskej republiky bol Ján Bošnovič, za MH SR bol na veľtrhu Ing. Ivan Štubňa, za SACR Mgr. Peter Švehla, vedúci odboru e-marketingu, AV produkcie a nadlinkovej komunikácie a Mgr. Peter Pastier, zástupca SACR v TSK, za TSK PaedDr. Sylvia Maliariková, vedúca oddelenia CR a Ing. Katarína Sulová, referentka odd. CR.
V priebehu veľtrhu navštívili stánok predstavitelia rôznych inštitúcií, ktoré sa v Poľsku zaoberajú cestovným ruchom, maršálek Sliezskeho kraja, primátor mesta Katovice, zástupcovia poľských a slovenských médií, majitelia alebo zástupcovia CK a CA, ktoré ponúkajú na poľskom trhu dovolenku na Slovensku.

Ďalšie informácie: www.glob.mtk.katowice.pl

GLOB 2011 - 17. Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu 25. - 27. marca 2011.

Fotogaléria

Ján Bošnovič predstavuje ponuku SR v oblasti CR
Úvodná tlačová konferencia veľtrhu, riaditeľ SACR v Poľsku Ján Bošnovič
animácia výstavného stánku SACR - vystúpenie huslistiek G-STRINX priťahovalo pozornosť
chutné pirohy pripravovali v stánku SACR pracovníci hotela Marlene
16. medzinárodný veľtrh cestovného ruchu
G-STRINX vystupovali počas veľtrhu aj v stánku SACR
16. medzinárodný veľtrh cestovného ruchu
Otvorenie veľtrhu - vystúpenie husľového tria G-STRINX zo Slovenska
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK