Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Kalokagatia 2013

Vo štvrtok 26. septembra 2013 sa uskutočnil v Lesoparku Brezina v Trenčíne už 7. ročník krajskej orientačno-vedomostnej súťaže „KALOKAGATIA 2013“, ktorej vyhlasovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj a organizátorom Krajské centrum voľného času Trenčín v spolupráci s odborom školstva TSK.

Súťaž je určená pre päťčlenné zmiešané družstvá (najmenej dve dievčatá) žiakov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK a je orientačným, športovo branným behom v teréne v dĺžke 3 km. Na vytýčenej trati je 6 kontrolných stanovíšť: streľba, hod granátom na cieľ, topografia, civilná ochrana, šport, prvá pomoc, na ktorých sú pretekári bodovo hodnotení.

Súťaže sa zúčastnilo 15 škôl (družstiev), čo je v doterajšej histórii súťaže najvyšší počet. Najlepšie si v súťaži počínali chlapci a dievčatá zo Spojenej školy Nováky, ktorí obhájili minuloročné prvenstvo. Druhé miesto získalo družstvo Gymnázia V. B. Nedožerského Prievidza a tretie miesto obsadilo družstvo Gymnázia Ľ. Štúra Trenčín.

Diplomy, poháre a vecné ceny odovzdal súťažiacim riaditeľ úradu TSK a predseda organizačného výboru pretekov Ing. Vladimír Buzalka. Výsledkovú listinu nájdete na stránke KCVČ Trenčín.

Víťaz pretekov sa zúčastní celoslovenského kola s medzinárodnou účasťou, ktoré sa uskutoční dňa 11. októbra 2013 v priestoroch Strelnice v Turanoch.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK