Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Kohézna politika 2008

Plnenie rozpočtu určeného na Kohéznu politiku bolo v roku 2008 úspešné aj napriek prevládajúcemu ekonomickému poklesu. Na tlačovej konferencii v Bruseli Danuta Hübner oznámila, že platby určené členským štátom v roku 2008 dosiahli výšku viac ako 38 miliárd EUR. Suma zahŕňa platby za dve programovacie obdobia: 2000-2006 a 2007-2013.

Tieto významné investície umožnili realizáciu tisícky projektov v rámci Európy. Rovnako bola uskutočnená séria opatrení na prispôsobenie kohéznej politiky novým ekonomickým skutočnostiam.

Viac informácií o tom ako Kohézna politika prispeje k Európskemu plánu na ozdravenie ekonomiky nájdete na: http://ec.europa.eu Ide o tieto dokumenty:

Investície do skutočnej ekonomiky: príspevok Kohéznej politiky (16. december 2008)

Európska komisia predstavila členským štátom odporúčania na pomoc maximalizovať existujúce možnosti v rámci Kohéznej politiky s cieľom čeliť kríze ako aj nastolila nové príležitosti.

Nové opatrenia na podporu energetickej efektívnosti a obnoviteľných zdrojov energie v bytovej oblasti (3. december 2008)

Komisia prijala návrh, ktorý umožní všetkým členským štátom investovať do iniciatív podporujúcich energetickú efektívnosť a obnoviteľné energie v bývaní. Toto opatrenie je zamerané na domácnosti s nízkymi príjmami tak ako to definuje legislatíva v každom členskom štáte.

Príspevok Kohéznej politiky k Európskemu plánu na ozdravenie ekonomiky (26. november 2008)

Dodatočné zálohové platby na pomoc prekonať finančné problémy vo viacerých regiónoch (tabuľka zobrazujúca preddavky podľa jednotlivých členských štátov)

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK