Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

OPEN DAYS 2007

Open Days

Výbor regiónov a Generálne riaditeľstvo pre regionálnu politiku Európskej komisie organizujú v spolupráci s európskymi regiónmi a mestami ako aj v spolupráci so súkromnými a verejnými subjektami v poradí už 5. ročník OPEN DAYS - Európskeho týždňa regiónov a miest v dňoch 8. – 11. októbra 2007. OPEN DAYS je najväčším každoročným podujatím v kalendári európskej regionálnej politiky. Vytvára možnosť pre vzájomnú spoluprácu a hľadanie finančných a investičných možností. Témou tohtoročného podujatia je „Uskutočniť: regióny prinášajú rast a zamestnanosť - Making it happen: regions deliver growth and jobs“.

Program OPEN DAYS 2007 bude založený na piatich podtémach:
  1. Prilákanie investorov: Regióny a mestá ukážu ako to funguje (Attracting investors: Regions and cities show how it works);
  2. Záležitosti približovania: Klastre a regionálny rozvoj (Proximity matters: Clusters and regional development);
  3. Rozumné využívanie financií: Verejno-súkromné partnerstvá a finančné inžinierstvo (Spending it wisely: Public-private partnerships and financial engineering);
  4. Prekračovanie hraníc: Sieťovanie a najlepšie praktiky podporujúce rast a zamestnanosť (Crossing borders: Networking and best practice supporting growth and jobs);
  5. Sledovanie adresnosti: Ako sú nové programy implementované (Checking delivery: How the new programmes are implemented).

V rámci OPEN DAYS 2007 sa po druhý krát uskutoční aj Investor´s Café, ktoré bolo pilotne zrealizované na OPEN DAYS 2006. Investor´s Café ponúka priestor na stretnutia a nadviazanie kontaktov medzi podnikateľskými subjektami a predstaviteľmi regiónov a miest z celej Európy.

Trenčiansky samosprávny kraj sa účastní podujatia OPEN DAYS 2007 v rámci konglomerátu „Dynamické regióny pre investície a inovácie“ a aktívne sa bude prezentovať na workshope zameranom na podtému č. 1 – Prilákanie investorov. Trenčiansky kraj sa rovnako predstaví v stánku v sídle Výboru regiónov na podujatí Investor´s Café v rámci tematickej skupiny „Výskum a vývoj“.

Podujatie OPEN DAYS vytvára unikátny priestor pre regióny a mestá z celej EÚ, aby si vymieňali praktické znalosti, skúsenosti a inovácie v regionálnom rozvoji. Dovoľte mi týmto prostredníctvom pozvať Vás na OPEN DAYS 2007 a v rámci neho na podujatie Investor´s Café. Podujatie totiž vytvára ideálny priestor pre nadviazanie spolupráce s partnermi z ostatných európskych regiónov, s potenciálnymi investormi príp. s partnermi z verejného a súkromného sektora.

Tohtoročné OPEN DAYS sa sústredia na novú generáciu programov kohéznej politiky, ktoré budú implementované v priebehu roku 2007 vo všetkých európskych regiónoch.

Do programu, ktorý bude obsahovať okolo 100 seminárov a workshopov v Bruseli, sa zapojí viac ako 3 000 expertov na regionálnu politiku, vrátane predstaviteľov Európskej komisie, politikov na vysokej úrovni, riaditeľov spoločností a expertov z regiónov a miest. Registrácia účastníkov na semináre a workshopy OPEN DAYS 2007 začne 1. júla 2007 prostredníctvom internetovej stránky www.opendays.europa.eu .

 

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK