Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Oslavy francúzskej gastronómie už tretíkrát na Slovensku

Utorok 21. marec 2017 bude patriť v poradí už 3. ročníku podujatia s názvom Goût de France / Good France 2017. Ide pritom o medzinárodnú oslavu francúzskej gastronómie. Cieľom tohto podujatia, ktorého organizáciu má na starosti francúzske Ministerstvo zahraničných vecí a medzinárodného rozvoja v spolupráci s francúzskym šéfkuchárom Alainom Ducassom, je v tento jeden presne určený deň pripraviť večeru na francúzsky spôsob, a tak osláviť francúzske gastronomické umenie.

Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku tak pozýva slovenských šéfkuchárov, aby sa dňa 21. marca 2017 pripojili k tejto oslave francúzskej gastronómie tým, že vo svojej reštaurácii pripravia gastronomický zážitok inšpirovaný Francúzskom. Počet slovenských šéfkuchárov zapojených do predchádzajúcich ročníkov bol v roku 2015 16 šéfkuchárov, roku 2016 sa ich zapojilo 15.

Druhého ročníka podujatia s názvom Goût de France / Good France 2016 sa zúčastnilo 1 715 šéfkuchárov a 150 000 hostí z celého sveta. Cieľom organizátorov je, aby sa v tomto roku do tohto unikátneho podujatia zapojilo viac ako 2 000 šéfkuchárov z celého sveta.

Ak rozmýšľate o zapojení sa do oslavy francúzskej gastronómie, informácie o zásadách, ktoré je potrebné dodržať pri navrhovaní a príprave menu, nájdete na stránkach: http://france.fr/fr/gout-france-good-france (vo francúzskom jazyku); http://us.france.fr/en/goodfrance2017 (v anglickom jazyku); http://de.france.fr/de/gout-france-good-france (v nemeckom jazyku).

Zápisy na podujatie prebiehajú do 13. januára 2017 na stránke: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register   

Zdroj: Didier Rogasik (tlačový atašé Francúzskeho veľvyslanectva na Slovensku)

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK