Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Peňažná 2013

V sobotu 24. augusta sa niekoľko stovák ľudí stretlo na vrchu Peňažná nad Hornou Súčou s jediným zámerom - príjemne stráviť popoludnie so susedmi. Nešlo o nelegálnu činnosť, všetko čo sa dialo bolo vopred dohodnuté a schválené a akcia sa volá Peňažná 2013. Stretnutie obcí Horná Súča a Rokytnice patrí k tradičným cezhraničným podujatiam a jeho už trinásty ročník bol vydarený.

Na slovenskej strane hranicu prekročila dychovka Chabovienka, na českej cimbálka Vincúch, a o dobrú náladu bolo postarané.

Starosta obce Horná Súča Ing. Juraj Ondračka a jeho partner z obce Rokytnice Antonín Goňa otvorili 13. ročník slávnostným príhovorom, po ktorom už nasledovalo slávnostné umiestnenie pamätnej tabuľky. Tradícia upevňovania tabuliek sa zrodila v roku 2008, takže túto sobotu pribudla v poradí už šiesta tabuľka. Počas upevňovania tabuľky zaznela slávnostná fanfára v podaní členov dychovej hudby Chabovienka. Nezostalo len pri speve a tanci – detské popoludnie vyplnili hry a dospelí jedli, pili a tancovali.

V zápisoch do pamätnej knihy bol sa najčastejšie opakovalo „ je dobré mať dobrých susedov.“ Na budúcom ročníku podujatia Peňažná 2014 organizátori radi uvítajú aj návštevníkov z iných častí nášho kraja.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK