Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prijatie víťazov súťaže o najlepší podnikateľský zámer 2009

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja MUDr. Pavol Sedláček, MPH, prijal a ocenil v stredu 26. mája  víťazov súťaže o najlepší podnikateľský zámer 2009.

Súťaž prebiehala v rámci projektu Trenčiansko-zlínska inovačná platforma (T-ZIP), spolufinancovaného z operačného programu Európska územná spolupráca, programu Cezhraničná spolupráca Slovenská republika - Česká republika 2007 - 2013. Vyhlasovateľom a organizátorom prvého ročníka súťaže o najlepší podnikateľský zámer je na území Trenčianskeho kraja Rozvojová agentúra Trenčianskeho samosprávneho kraja n.o.. Jej cieľom je vyhľadať a podporiť nápady študentov zaujímavé svojím inovačným potenciálom, zvýšiť ich záujem o podnikanie a zakladanie firiem, ale aj povedomie o nástrojoch podpory podnikania v Trenčianskom kraji, rozvíjať u mladých kreativitu a podnikateľského ducha.

Súťaž  v dvoch kategóriách - pre stredné a vysoké školy - bola vyhlásená 30. septembra 2009.V oboch kategóriach sa do nej prihlásilo 40 súťažných prác. V priebehu mesiaca marec a apríl sa uskutočnilo 1. kolo hodnotenia zámerov,  päť najlepších v každej kategórii postúpilo  do ďalšieho kola na základe stanovených  kritérií. Hodnotiteľská komisia  "Súťaže o najlepší podnikateľský zámer" napokon  rozhodla o celkovom poradí súťažiacich nasledovne:

Kategória Stredné školy

1.miesto:

Tadeáš Valigurský zo SOŠ Pod Sokolicami 14, Trenčín

NOISE - výroba reproduktorov
Výroba reproduktorových strednej až vyššej kvality, ktoré budú určené pre bytové využitie a akustické poradenstvo (získava 600 EUR+vecné ceny).

2. miesto

Denisa Mikušová zo SOŠ J. Ribaya z Bánoviec nad Bebravou

Škôlka pre seniorov" liečebno - rehabilitačné centrum
Podnikateľským zámerom bolo vybudovať liečebno-relaxačné centrum pre seniorov s celodennou prevádzkou, s celoročným ubytovaním a starostlivosťou o našich najstarších občanov v Trenčianskom Jastrabí (400 EUR+vecné ceny).

3. miesto

Zuzana Puchorová zo SOŠ J. Ribaya z Bánoviec nad Bebravou

Cukráreň Čikita
Zriadenie a prevádzkovanie cukrárne v retro štýle v Bánovciach nad Bebravou, v ktorej ponuke okrem tortového, zákuskového, nápojového menu bude aj možnosť počúvania hudby, pozerania televízie, čítania dennej tlače či fajčenie vodnej fajky (200 EUR+vecné ceny).

Kategória Vysoké školy

1.miesto:

Peter Turčan z Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne

FLUKOS - Spoločnosť zaoberajúca sa elektronickými aukciami v oblasti reklamnej činnosti.
Podnikateľská aktivita spoločnosti spočíva v prevádzkovaní internetového portálu za účelom najvýhodnejších ponúk bez starosti šetriacich čas i peniaze spotrebiteľov (600 EUR+vecné ceny).

2. miesto

súťažný tím Matej Knoll, Dominika Gadušová z Fakulty manažmentu UK Bratislava

STEAK s.r.o.
Spoločnosť STEAK je spoločnosťou zameranou na sprostredkovanie zážitkov, či adrenalínových, alebo relaxačných. Jej cieľom je nielen umožniť ľuďom zrealizovať svoje túžby a poskytnúť originálny spôsob obdarovania svojich blízkych. Napr. Školu šmyku, tandemový zoskok padákom, alebo jazdu obrneným transportérom a iné (400 EUR+vecné ceny).

3.miesto

Katarína Paulová z Fakulty sociálnych a ekonomických vied UK Bratislava (externá študentka Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne)
Podnikateľský zámer firmy Aurora Borealis, s.r.o. .
Dovoz, maloobchodný a veľkoobchodný predaj -  šperkové USB kľúče, ale aj iné predmety dennej potreby vykladané krištáľmi (PC myši, slúchadlá), strieborné šperky vlastnej výroby s Crystallized - Swarovski Elements a sprostredkovaním zákazkovej výroby luxusných náušnic so zirkónmi (200 EUR+vecné ceny).

Vecné ceny do súťaže venovala firma Crystal Consulting. Crystal Consulting

 

Prijatie víťazov súťaže o najlepší podnikateľský zámer 2009

Prijatie víťazov súťaže o najlepší podnikateľský zámer 2009

Prijatie víťazov súťaže o najlepší podnikateľský zámer 2009

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK