Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Riaditelia župných stredných škôl zhodnotili uplynulý rok 2018

Na župnom úrade sa v piatok 7. decembra 2018 na tradičnej porade stretli riaditelia župných stredných škôl, aby na poslednom tohtoročnom stretnutí zhodnotili uplynulý rok 2018.

Stretnutie riaditeľov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na pôde župného úradu otvoril jeho riaditeľ Marek Briestenský. Posledná tohtoročná porada sa pozrela na rok 2018 na úseku školstva v kraji. Bilancia pre tento rok je viac ako priaznivá. TSK už štvrtým rokom zaujíma pozíciu lídra systému duálneho vzdelávania. Zhodnotili sa nedávne úspechy študentov stredných škôl v zriadovateľskej pôsobnosti TSK, i nedávno vydaný rebríček Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy. Schôdzka bola obohatená o príspevok koordinátorky Informačno-poradenského centra v Trenčíne Kataríny Vavríkovej, ktorá odprezentovala možnosti zapojenia sa do aktuálnej výzvy týkajúcej sa finančnej gramotnosti pre gymnáziá v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. S ponukou diagnostických, poradenských, terapeutických, metodických, supervíznych i preventívnych aktivít pre stredné školy oboznámila riaditeľov krajských škôl riaditeľka poradne Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Trenčíne.

Medzi stredoškolských riaditeľov zavítal aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Chcem sa veľmi pekne poďakovať riaditeľom našich škôl za to, akým spôsobom vedú stredné školy v kraji. Je to aj ich zásluha, že Trenčianska župa je už štvrtým rokom lídrom v systéme duálneho vzdelávania,“ uviedol trenčiansky župan a národný ambasádor pre odborné vzdelávanie a prípravu Jaroslav Baška s tým, že školstvo v kraji zaznamenalo v uplynulom roku viaceré úspechy.       

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK