Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Súťaž 'Písanie o stredoveku' – 2009

Začiatkom decembra 2008 vypísal 'Výbor starovekých trhov Santa Lucia di Piave' v poradí už 5. ročník súťaže 'Písanie o stredoveku'.

Podmienky účasti:

  1. Súťaže sa môže zúčastniť každá trieda z európskych škôl. Maximálna veková hranica je 18 rokov. Účasť je bezplatná.
  2. Každá školská trieda má pripraviť historickú štúdiu o zvykoch v istej geografickej oblasti alebo krajine počas stredoveku, obzvlášť o období medzi 1300 a 1400. Jazyk, ktorý musí byť použitý: taliansky, francúzsky, anglický alebo španielsky.
  3. Písomné texty (s uvedením kompletných kontaktných údajov o škole – názov, adresa, telefónne číslo, e-mail) musia byť zaslané na adresu: Comitato Antica Fiera di Santa Lucia di Piave, Casella postale 21, 31025 – Santa Lucia di Piave (Treviso), Italy
  4. Uzávierka podávania projektov je 30. júna 2009 (dátum uvedený na poštovej pečiatke). Organizátor odporúča uchovať kópie projektu, pretože zaslané projekty nebudú poskytnuté späť.
  5. Dňa 7. novembra 2009 sú všetci pozvaní na trhy v Santa Lucia di Piave. Historicko-náučná esta bude prechádzať cez tradičný stredoveký trh. V rovnaký deň bude zorganizované slávnostné odovzdávanie cien.
  6. Ceny: Prvá cena 700 EUR pre školu (základnú alebo strednú) a celá trieda bude môcť stráviť v Santa Lucia di Piave dva dni – 7. a 8. novembra. Rovnako pre víťaznú triedu bude zabezpečené stravovanie a ubytovanie, návšteva historických pamiatok a ľudových tradícií. Spomedzi víťazov bude vybraná jedna trieda, ktorá sa zúčastní stredovekých trhov v dobových odevoch.
  7. Víťazné triedy získajú ubytovanie pre max. 20 žiakov a 3 sprievodné osoby (učiteľov).
  8. Rozhodnutie výberovej komisie je nemenné.

Podrobnejšie informácie o súťaži získate priamo kontaktovaním organizátora:

Ceccon Aurelio
Tel. +39 3494 650 984
E-mail: aurelioceccon@aliceposta.it

Knižnica Santa Lucia di Piave
Tel. +39 0438 701 140
E-mail: bibliosantalucia@libero.it

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK