Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Upozornenie k Výzve KaHR-22VS-0801

Upozornenie

V prílohe č. 1 žiadosti o NFP – Opis projektu bola v tabuľke 2.3 Východiskový a očakávaný stav v oblastiach súvisiacich s výsledkami a dopadmi projektu chybne uvedená merná jednotka (MWh/rok) pre merateľný ukazovateľ dopadu Úspory energie. Žiadateľ vypĺňa uvedený merateľný ukazovateľ hodnotami v merných jednotkách GJ/rok v tabuľke č. 12 ŽoNFP na verejnom portáli ITMS a rovnako aj v povinnej prílohe č. 1 Opis projektu. V príslušnej tabuľke 2.3 Opisu projektu je potrebné chybne uvádzanú mernú jednotku MWh/rok prepísať na správnu jednotku GJ/rok.

Pri výpočte žiadatelia použijú vzorec uvedený v príručke pre žiadateľa na str. 28 v časti Súlad a napĺňanie horizontálnych politík ES pre OP KaHR: "Ročné úspory energie realizovaním projektu [GJ/rok] sa vyrátajú ako: (súčet výkonov svetelných zdrojov na svetelných bodoch pôvodnej sústavy verejného osvetlenia zaradených do projektu pre modernizáciu [kW] x 3900)-(súčet výkonov nových svetelných zdrojov v svietidlách, ktoré boli inštalované na svetelných bodoch zaradených do projektu z pôvodnej sústavy verejného osvetlenia [kW] x 3900) x 0,0036, so zohľadnením úspor dosiahnutých reguláciou intenzity."

Otázky a odpovede

Merateľný ukazovateľ dopadu Úspory energie má v ŽoNFP na portáli  ITMS mernú jednotku GJ/rok, zatiaľ čo v prílohe Opis projektu je v paralelnej tabuľke 2.3 pri tom istom indikátore jednotka MWh/rok. Ako má žiadateľ tieto polia správne vyplniť?

Žiadateľ vypĺňa dopadový indikátor Úspory energie hodnotami v merných jednotkách GJ/rok v tabuľke č. 12 ŽoNFP na portáli ITMS a rovnako aj v povinnej prílohe č. 1 Opis projektu. V príslušnej  tabuľke 2.3 je potrebné chybne uvádzanú mernú jednotku MWh/rok prepísať na správnu jednotku GJ/rok.  Rovnaký ukazovateľ dopadu so správnou jednotkou GJ/rok je uvedený aj medzi horizontálnymi indikátormi. Pri výpočte tohto indikátora žiadatelia použijú vzorec uvedený v príručke pre žiadateľa  na str. 28 v časti Súlad a napĺňanie horizontálnych politík ES pre OP KaHR: "Ročné úspory energie realizovaním projektu [GJ/rok] sa vyrátajú ako: (súčet výkonov svetelných zdrojov na svetelných bodoch pôvodnej sústavy verejného osvetlenia zaradených do projektu pre modernizáciu [kW] x 3900)-(súčet výkonov nových svetelných zdrojov v svietidlách, ktoré boli inštalované na svetelných bodoch zaradených do projektu z pôvodnej sústavy verejného osvetlenia [kW] x 3900) x 0,0036, so zohľadnením úspor dosiahnutých reguláciou intenzity."

Čo má žiadateľ uviesť v elektronickej ŽoNFP do poľa Dátum vzniku žiadateľa?

Ako sa uvádza vo výzve, oprávnenými žiadateľmi sú obce založené v zmysle zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.  Tento zákon nadobudol účinnosť dňom volieb do orgánov samosprávy obcí v roku 1990, ktoré sa konali 23. a 24. novembra 1990. Žiadateľom odporúčame do uvedeného pola uviesť dátum 23. novembra 1990.

Ako má žiadateľ v povinnej prílohe č. 11 Podrobný rozpočet zaradiť výdavky na elektromontáž, keď číselník neponúka túto podpoložku?
Podpoložky zadefinované v prílohe Podrobný rozpočet projektu vo formáte .xls sú záväzné. Ak sa elektromontáž, prípadne iné výdavky týkajú nových vetiev, patria do podpoložky 717 001 Realizácia nových stavieb.  Ak sa činnosti týkajú výmeny, presúvaných a dopĺňaných bodov, patria výdavky do podpoložky 717002 Rekonštrukcia a modernizácia stavieb. 

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK