Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Verejná konzultácia o novej energetickej stratégii pre Európu 2011 – 2020

Európska komisia otvorila dňa 7. mája 2010 verejnú konzultáciu pod názvom „Smerom k novej energetickej stratégii pre Európu 2011-2020".

Cieľom európskej energetickej politiky je zabezpečiť, aby koneční spotrebitelia dostali bezpečnú, spoľahlivú, udržateľnú a nízko uhlíkovú energiu za prijateľnú a konkurenčnú cenu. Výzvy, ktoré prináša celosvetová energetická bezpečnosť a energetická geopolitika, pomalý pokrok v boji proti klimatickým zmenám, potreba obnoviť rast a zamestnanosť v EÚ ako aj potreba investovať do energetických sietí zajtrajška si vyžadujú novú energetickú stratégiu pre splnenie týchto cieľov.

Európska komisia, Generálne riaditeľstvo pre energetiku pripravila pracovný dokument sumarizujúci doterajšie výsledky v oblasti energetickej politiky a návrhy na jej smerovanie po r. 2010. Svoje príspevky/reakcie na tento dokument môžete zasielať do 2. júla 2010 na e-mailovú adresu ENER-ACTION-PLAN@ec.europa.eu.

Pracovný dokument Komisie spolu s ďalšími informáciami nájdete na: http://ec.europa.eu/energy/strategies/consultations/2010_07_02_energy_strategy_en.htm#

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK