Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Verejná konzultácia o stratégii Európa 2020

Európska komisia zahájila verejnú konzultáciu o stratégii Európa 2020.

Stratégia Európa 2020 bola prijatá v r. 2010 a predstavuje desaťročný plán EÚ v oblasti hospodárskeho rastu a tvorby pracovných miest. Zameriava sa predovšetkým na prekonanie krízy, odstránenie nedostatkov aktuálneho ekonomického modelu a vytvorenie podmienok pre inteligentnejší, udržateľnejší a inkluzívnejší rast.

Cieľom konzultácie je zhodnotenie prvých rokov pôsobenia stratégie, uistiť sa, či napreduje správnym smerom a zahrnúť do nej nové výzvy. Celkovo ide o 19 otázok ako napr. Aké nové výzvy by sa v budúcnosti mali zohľadniť? Odporúčali by ste zahrnúť alebo odstrániť určité ciele alebo ciele vo všeobecnosti?

Prostredníctvom verejnej konzultácie umožňuje Komisia zapojiť sa jednotlivcom a organizáciám do procesu tvorenia politík EÚ. Konkrétne sa jedná o tieto politiky: hospodárske a finančné záležitosti; konkurencieschopnosť; priemysel; jednotný trh; zamestnanosť; výskum, vývoj a inovácie; digitálne hospodárstvo; klíma, efektívne využívanie zdrojov a energie; vzdelávanie a odborná príprava; chudoba a sociálne vylúčenie.

Konzultácia bude prebiehať od 5. mája 2014 do 31. októbra 2014.

Na základe výsledkov verejnej konzultácie Komisia predloží návrhy na ďalší rozvoj stratégie na začiatku roka 2015.

Viac informácií a dotazník v slovenskom jazyku.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK