Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Výstava STREDOŠKOLÁK 2013

V areáli výstaviska Expo center v Trenčíne predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH slávnostne otvoril vo štvrtok 14. novembra 2013 výstavu Stredoškolák, ktorá plynule nadväzuje na jedno z najpopulárnejších a najnavštevovanejších podujatí v tomto výstavnom areáli – na niekdajšiu výstavu UČEŇ. V inovovanej podobe je výstava zameraná na propagáciu stredných odborných škôl, gymnázií, konzervatórií a iných vzdelávacích inštitúcií a priamo ponúka žiakom základných škôl informácie o možnostiach ich ďalšieho štúdia.

Súčasťou sprievodného programu bola aj súťaž o Najlepší exponát výstavy, do ktorej sa v tomto roku vystavujúce školy prihlásili celkom 13 výrobkov svojich žiakov. Ocenenie Najlepší exponát výstavy získali: odlievacia panvica, ktorej autormi boli: Richard Galko, Adrián Kubáň a Adam Husár zo Strednej priemyselnej školy v Dubnici nad Váhom, artefakt - LA BOHÉME od autorky: Nátálie Horňanskej zo Strednej odbornej školy sklárskej v Lednických Rovniach, ako aj učebná pomôcka inteligentnej elektroinštalácie z autorskej dielne Adama Kovára a Milana Zemka zo Strednej odbornej školy v Starej Turej a iná učebná pomôcka – PLC od autorov autori: Pavla Binčíka a Filipa Kopeckého zo Strednej odbornej školy Pod Sokolicami 14 v Trenčíne.

Osobitnú Cenu predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Pavla Sedláčka získal exponát Programovateľný a samoučiaci sa pohybový systém pre mobilné roboty, ktorého autorom je Martin Dodek zo Strednej odbornej školy na Bzinskej ul. v Novom Mesto nad Váhom.

Študenti pripravili aj sprievodný kultúrny program, aby ukázali, čo všetko sa v školách učia a čomu sa venujú vo svojom voľnom čase. Hudobné, tanečné vystúpenia, módna prehliadka, ukážky barmanskej zručnosti – to všetko bolo možné vidieť počas dvoch dní na výstavisku v Trenčíne.

Súčasne s výstavou STREDOŠKOLÁK prebiehal aj veľtrh pracovných príležitostí a vzdelávania JOB FORUM, kde si mohli študenti, ale aj iní uchádzači o prácu, otestovať svoje znalosti z cudzích jazykov, počítačové zručnosti či prípravu na pracovný pohovor.

Trenčiansky župan P. Sedláček považuje spojenie výstavy Stredoškolák s s výstavou JOB FORUM za veľmi šťastný nápad, ktorý pomáha študentom zistiť nielen možnosti štúdia po skončení strednej školy, ale tiež možnosti uplatnenia sa na pracovnom trhu v profesii, ktorú si zvolia.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK