Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Výstava Učeň 2010

Po niekoľkoročnej pauze sa do areálu trenčianskeho EXPO CENTRA vrátila výstava Učeň. Celkovo sa na obnovenom podujatí predstavilo 50 vystavovateľov.

Výstava Učeň 2010

Iniciátorom obnovy tradície bol Trenčiansky samosprávny kraj, ktorého predseda MUDr. Pavol Sedláček, MPH podujatie slávnostne otvoril.

Výstava Učeň 2010

Trenčiansky župan pripomenul, s akou obrovskou odozvou u žiakov, pedagógov i širokej verejnosti sa toto podujatie stretávalo v tomto areáli v prvých ročníkoch. „ V posledných desaťročiach sa však veľa vecí zmenilo. Ani slovo „učeň" sa už v súčasnej školskej legislatíve nepoužíva. No odborné školstvo je momentálne jednou z programových priorít Trenčianskeho samosprávneho kraja, ako zriaďovateľa stredných škôl v regióne. V závere minulého roka sme konštituovali Krajskú radu pre odborné vzdelávanie, rozbehli sa práce na Koncepcii odborného školstva v kraji, v niektorých stredných školách ideme budovať centrá odbornej prípravy, aby sme odborné školstvo v regióne prispôsobili aktuálnym potrebám trhu práce a urobili ho príťažlivým pre žiakov, ale aj ich rodičov," konštatoval trenčiansky župan. Toto životaschopné podujatie podporil osobnou účasťou aj žilinský župan Juraj Blanár.

Výstava Učeň 2010

Súčasťou výstavy bola aj súťaž o najlepší exponát výstavy. Z 23 prihlásených výrobkov napokon hodnotiaca komisia vybrala štyri najlepšie:
Richard Režný a Tomáš Smreček so Strednej zdravotníckej školy v Trenčíne získali ocenenie za učebnú pomôcku o získavaní silíc.
Jaroslav Ďuďák a Joan Benjamin Gaidos získali cenu za kolekciu mechanických hračiek s názvom Rodina. Peter Pavlík a Zdeno Košút zo Strednej odbornej školy v Považskej Bystrici získali ocenenie za spoločnsdkú hru biliard. A Michaela Švachová a Peter Kozáček zo Strednej odbornej školy na Bzinskej ulici v Novom Meste nad Váhom získali cenu za plniacu linku na fľaše.

Výstava Učeň 2010

Osobitnú cenu predsedu TSK získala Alžbeta Varmužová zo Strednej odbornej školy sklárskej v Lednických Rovniach za moderný sklársky výrobok s názvom Iné svety. Všetky ocenené výrobky si možno pozrieť v expozíciách škôl do soboty 26.marca 2010.

Výstava Učeň 2010

 

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK