Prehľad očakávaných udalostí v 43. týždni

Utorok, 21.10.08

• Problematika eurofondov bude hlavnou témou diskusného fóra, ktoré organizuje v hoteli Tatra v Trenčíne Slovensko-rakúska obchodná a priemyselná komora. Na podujatí, ktoré sa začína o 15.30 h, sa zúčastní aj predstaviteľ TSK.

Streda, 22.10.08

• Zmluvu o spolupráci podpíšu o 10. 00 h predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH, predstavitelia firmy PSL Považská Bystrica Ing. Štefan Blaško, Ing. Ľudovít Francl  a  riaditeľka SOŠ Mgr. Anna Ozábalová v areáli Strednej odbornej školy na ulici športovcov 341/2 v Považskej Bystrici. Ide o pilotný projekt prepojenia stredných škôl s praxou, ktorý má pomôcť prebudiť záujem mladých o strojárske profesie.
  • Nositeľ kolektívnej Nobelovej ceny za mier – spisovateľ, lekár, zakladateľ terapie ionizovaným kyslíkom - prof. Ivo Engler, PhD - bude hosťom besedy v rámci cyklu  Poznávame Trenčanov vo Verejnej knižnici M. Rešetku o 16. 00 h.

Štvrtok, 23.10.08

• Diplomy úspešným absolventom jazykového kurzu, ktorý TSK organizoval pre svojich zamestnancov v spolupráci s Európskym sociálnym fondom, odovzdá podpredseda TSK PaedDr. Jozef Božik. Miesto: zasadačka predsedu TSK, čas: 13. 00 h.
  • Básnickú zbierku M. Jablonskej Pocta životu slávnostne uvítajú o 16.30 h v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne.

Piatok, 24.10.08

• Centrum výchovy a vzdelávania pre handicapované deti slávnostne otvoria o 10.00h v DSS v Nosiciach. Podujatie je súčasťou osláv 15. výročia založenia Domova  sociálnych služieb v Nosiciach. Medzi oficiálnymi hosťami by mali byť - popri predstaviteľoch TSK - aj členovia vládneho kabinetu SR.
  • Výstavu Magická osmička v dejinách Slovenska sprístupnia o 16. 00 h v Múzeu SNR v Myjave.

Nedeľa, 26.10.08

• Na regionálnej prehliadke s názvom Nositelia tradícií v Kultúrnom dome v Trenčianskej Turnej sa od 14. 00 h zúčastnia dedinské folklórne skupiny.