Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných informácií v 38. týždni

Štvrtok 17. septembra 2009

  • V priestoroch novej budovy Trenčianskeho samosprávneho kraja sa o 10. h začne krajský vlastivedný seminár o významných archeologických náleziskách na území Trenčianskeho kraja. V jednotlivých prednáškach sa bude hovoriť napríklad o novších nálezoch na Ul. P.O. Hviezdoslava v Trenčíne, o pohrebiskách z doby bronzovej v Trenčíne, o problematike ochrany a prezentácie archeologických nálezísk v Trenčianskom kraji, o nápise na hradnej skale Trenčianskeho hradu a jeho význame pre slovenskú kultúru a vedu či o archeologickom výskume v bývalých kasárňach Trenčianskeho hradu.
  • Trenčiansky samosprávny kraj, Trenčianske múzeum - Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom, a mesto Nové Mesto nad Váhom otvárajú o 18. h na nádvorí Podjavorinského múzea v Novom Meste nad Váhom výstavu Život a dielo Štefana Antona Pyšného, pedagóga, zbormajstra, hudobného skladateľa, zberateľa a upravovateľa ľudových piesní.

Piatok 18. septembra 2009

  • V Kultúrnom a metodickom centre OS SR Trenčín sa o 19. h začne slávnostný program k 60. výročiu založenia folklórneho súboru Trenčan.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK