Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 25. týždni

Streda 17. júna

  • V Považskej knižnici v Považskej Bystrici v pôsobnosti TSK vyhodnotia o 10. h IX. ročník regionálnej súťaže v literárnej tvorivosti Dary reči.

Štvrtok 18. júna

  • Vo foyer novej budovy TSK sa o 10. h uskutoční brífing s regionálnymi médiami, počas ktorého predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH, predstaví nové sídlo Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • V Synagóge v Trenčíne sa o 16. h uskutoční otvorenie súťažnej výstavy amatérskej fotografie 13. AMFO Trenčianskeho kraja a výstava členov fotoklubu Stará Turá. Výstavy potrvajú do 11. júla, otvorené budú denne okrem pondelka od 13. do 17. h.
  • V Slovenskom národnom múzeu Myjava sa o 16. h uskutoční vernisáž výstav Obrazopis sveta objektívom M. R. Štefánika a Krojované bábiky.

Piatok 19. júna

  • Mesto Myjava v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom, Centrom tradičnej kultúry na Myjave a Slovenským národným múzeom - Múzeom SNR pripravilo a v tento deň otvorí jubilejný 50. Medzinárodný folklórny festival a 5. festival európskej tradičnej kultúry MYJAVA 2009. Na festivale, ktorý spolu s Detvou a Východnou patrí do trojice najväčších podujatí folklórneho festivalu, organizátori očakávajú účasť viac ako 1700 účinkujúcich z celého sveta. Prvé súbory sa predstavia už vo štvrtok 18. júna, podujatie potrvá do 21. júna. Na otvorení bude prítomný aj predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH.

Sobota 20. júna

  • Predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH, sa prihovorí účastníkom osláv 570. výročia prvej písomnej zmienky o obci Svinná.

Nedeľa 21. júna

  • V prírodnom areáli Kunovice sa za prítomnosti riaditeľa Trenčianskeho samosprávneho kraja Ing. Dušana Lobotku uskutoční záverečný galaprogram medzinárodného folklórneho festivalu KUNOVICE, ktorý sa koná pod záštitou predsedu TSK a Zlínskeho hejtmana.

  • Obec Horovce oslávi 750. výročie svojej prvej písomnej zmienky.

 

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK