Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prvé zasadnutie Volebnej komisie TSK

V stredu 7. októbra sa uskutočnilo prvé zasadnutie Volebnej komisie Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktoré zvolal predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH. Volebnú komisiu tvoria delegovaní zástupcovia každej politickej strany, politického hnutia alebo ich koalície, ktorá podala kandidátne listiny pre voľby do zastupiteľstva aspoň v jednej tretine volebných obvodov samosprávneho kraja, v prípade TSK ju tvoria deviati členovia. Po zložení sľubu si členovia žrebovaním zvolili predsedu a podpredsedu komisie. Predsedom sa stal Ing. Jaroslav Aštary nominovaný stranou Sloboda a solidarita, podpredsedom Ing. Peter Horňák zo Slovenskej národnej strany.
Prvým krokom Volebnej komisie TSK bude registrácia kandidátnych listín a posúdenie splnenia všetkých náležitostí, ktoré stanovuje zákon.

Prvé zasadnutie Volebnej komisie TSK 

Volebná komisia samosprávneho kraja bude usmerňovať činnosť obvodných volebných komisií a okrskových volebných komisií, ďalej bude rozhodovať o sťažnostiach na postup obvodných volebných komisií, uverejní celkové výsledky volieb v samosprávnom kraji a bude plniť ďalšie úlohy, vyplývajúce zo zákona č. 303/2001 Z.z. o voľbách do orgánov samosprávnych krajov.
Na prvej snímke pohľad na rokovanie Volebnej komisie TSK, na druhej vyžrebovaný predseda komisie Ing. Jaroslav Aštary pri podpisovaní sľubu člena volebnej komisie, celkom vpravo podpredseda komisie Ing.Peter Horňák.

Prvé zasadnutie Volebnej komisie TSK

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK