Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ustanovujúce zasadnutie novozvoleného zastupiteľstva

Na slávnostnom ustanovujúcom zasadnutí sa zišli 22. decembra poslanci novozvoleného Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja.
V úvode predseda Krajskej volebnej komisie Ing. Jaroslav Aštary informoval o výsledku volieb do orgánov TSK.
Staronový predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH potom prevzal osvedčenie o zvolení od predsedu Krajskej volebnej komisie (KVK) a zložil do jeho rúk slávnostný sľub. Novozvolení poslanci potom postupne prevzali osvedčenia od predsedu KVK a zložili sľub do rúk predsedu TSK.
Predseda TSK v slávnostnom príhovore zdôraznil, že kým prvé volebné obdobie regionálnej samosprávy bolo transformačné, druhé konsolidačné, tak toto bude rozvojové. Pripravených je 9 projektov v opravách ciest v regióne, ďalšie projekty v modernizácii stredných škôl, nemocníc, sociálnych i kultúrnych zariadení, ktoré práve v tomto období prejdú do realizačnej fázy. Vyzval poslancov ku konštruktívnej spolupráci v prospech regiónu.
K novému zastupiteľstvu sa potom prihovorili poslanci NR SR Magda Košútova a Milan Rehák, ako aj jediný minister z Trenčianskeho kraja vo vláde SR - minister obrany Jaroslav Baška.
Trenčiansky župan v závere zaželal všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov.
Predvianočnú atmosféru rokovania v závere znásobili aj koledníci z Detského folklórneho súboru Radosť.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK