Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zamestnanci TSK sa sťahujú do nových priestorov!

Od začiatku svojej existencie zápasil Trenčiansky samosprávny kraj s nedostatkom administratívnych priestorov. Úrad sídlil v prenajatých priestoroch vo viacerých budovách, väčšina zamestnancov bola na obvodnom úrade na Hviezdoslavovej ulici v Trenčíne, časť odborov sa nachádzala v úplne inej budove v meste. Tieto údaje sú dnes už minulosťou! Po kolaudácii, ktorá sa konala v stredu 17. júna 2009, sa úrad TSK od štvrtku 18. júna sťahuje do nových priestorov! Ako posledný staré pracovisko opustí predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH s pracovníkmi svojej kancelárie v posledných júnových dňoch.
Ešte v roku 2004 odkúpil TSK za 50 tisíc korún (1660 €) základy stavby pôvodne plánovaného 16-poschodového Domu štátnej správy budovy pri daňovom úrade v Dolnom meste, nechal vypracovať projektovú dokumentáciu na výstavbu sídla a so samotnou výstavbou začal v roku 2006. Zákazku na stavbu získala firma Vion Zlaté Moravce. Počas výstavby TSK rozhodol vzhľadom na pribúdajúcu agendu zvýšiť budovu o tri poschodia z pôvodných šesť na deväť. Pôvodne plánovaná suma 9,92 milióna € sa tak zvýšila na 14,87 milióna €. Do nového sídla sa nasťahujú aj pracovníci Trenčianskeho osvetového strediska, spolu v ňom bude okolo 200 ľudí.
Po rokoch výstavby, na ktorú si kraj zobral úver, sa v stredu 17. júna uskutočnila kolaudácia budovy a od štvrtku 18. júna sa do nej začínajú sťahovať prví zamestnanci úradu. Sťahovanie by chceli zvládnuť do konca júna.
Zastavaná plocha úradu predstavuje 3370 m2, obstavaný priestor 48 628 m3. Objekt má desať podlaží - jedno podzemné a deväť nadzemných, dve schodiská a tri výťahy - dva hlavné so zvýšenou rýchlosťou (suterén - 9. N.P.) a jeden služobný (1.N.P. - 9.N.P.) V suteréne je 57 parkovacích miest, na prízemí 9 a na úrovni prízemia 33 parkovacích miest.
V budove je 184 kancelárskych miestností, 26 technických miestností (sklady, serverovne a podobne). Na každom podlaží je jedna zasadačka a na druhom podlaží je kongresová miestnosť, kde sa v auguste po prvýkrát stretnú na svojom rokovaní poslanci Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja.
Bezprostredne po kolaudácii pripravil predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH brífing pre novinárov, poskytol im všetky informácie o stavbe a previedol ich po novom objekte, aby takto prostredníctvom všetkých dostupných médií predstavil najnovšiu stavbu v regióne všetkým obyvateľom Trenčianskeho samosprávneho kraja.

 

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK