Mladí filantropi vyhlasujú 7. grantové kolo pod názvom: Zanechaj stopu

Siedmy ročník programu Mladí filantropi je oproti predošlým ročníkom nový v niektorých faktoch. Skupina študentov – filantropov je úplne nová a teší sa zatiaľ najväčšiemu počtu. Aktívnych 18 študentov trenčianskych stredných a vysokej školy (Trenčianska univerzita, Obchodná akadémia, Piaristické gymnázium a Stredná umelecká škola) sa od jesene minulého roka vzdeláva v oblastiach grantového procesu vďaka dlhoročnej podpore partnera projektu Nadácie SPP.

Program Mladí filantropi sa realizuje aj v iných komunitných nadáciach v rámci Slovenska, avšak iba v Trenčíne máme možnosť poskytnúť vyššiu formu vzdelávania fundovanými lektormi a to vďaka podpore projektu z Európskeho sociálneho fondu.

7. ročník programu Mladí filantropi – ZANECHAJ STOPU!

Hlavným cieľom programu je vytvoriť z Mladých filantropov skupinu mladých ľudí, ktorí získajú vzťah k aktivitám tretieho sektoru, k dobrovoľníctvu ako takému. Sú výnimoční tým, že svoj voľný čas venujú činnosti, ktorá poteší alebo bude užitočná pre druhých aj napriek tomu, že si uberú z času kedy by sa mohli napríklad zabávať s rovesníkmi. Získavajú zručnosti, s ktorými dokážu samostatne reálne vyhlásiť grantové kolo, vyhodnotiť prijaté projekty podľa nimi stanovených podmienok, prijať zodpovednosť za správne rozdelenie finančných prostriedkov a odkontrolovať si ich priebeh. Skupina sa rozhodla prvýkrát vyhlásiť výzvu pre mladých ľudí vo veku 18 až 30 rokov z celého trenčianskeho regiónu pod názvom Zanechaj stopu. Navrhli si plagát, prostredníctvom ktorého chcú osloviť jednotlivcov, neformálne skupiny mladých ľudí alebo mimovládne organizácie v regióne. Viac info v priloženom dokumente.