Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 30. týždni

Pondelok 25. júla

  • Na Mierovom námestí v Trenčíne skupina historického šermu Wagus o 17,00 h otvorí Trenčianske historické slávnosti.

Utorok 26. júla

  • Na Ministerstve financií SR sa uskutoční stretnutie Združenia SK 8 – predsedov samosprávnych krajov so štátnym tajomníkom Ing. Vladimírom Tvaroškom.

Piatok 29. júla

  • V Brezovej Pod Bradlom sa o 20,00 h začne Noc pod Bradlom – prehliadka tradičnej ľudovej kultúry a prezentácia kultúrneho dedičstva. Program sa začne o 20,00 h Brezovským perkom v Evanjelickom kostole Brezová pod Bradlom, o 21,00 h bude pokračovať Nocou popod úbočie – cyklotrasa Brezová pod Bradlom – Košariská, o 22,00 h Obrázkami z kopaníc – programom na pódiu na Holotéch víške Košariská a na rovnakom pódiu o 23,30 h záverečnou bodkou bude program na „Kole“ V Košariskách pri muzike.

Sobota 30. júla

  • V predvečer Slávností bratstva Čechov a Slovákov sa na Javorine o 14,00 h uskutoční stretnutie cykloturistických patriotov Janáček tour.
  • V amfiteátri v Praznove sa o 14,00 h začne hudobný festival Country pod hviezdami, ktorý organizuje Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici.
  • Amfiteáter na Sekaninách – Lehota pod Vtáčnikom bude miestom osláv 67. výročia SNP a 66. výročia skončenia II. svetovej vojny. O 14,00 h sa uskutoční stretnutie s predstaviteľmi parlamentných a vládnych orgánov, o 15,30 h bude kladenie vencov k pomníku partizánov, po ktorom bude nasledovať ďalší program, ktorý vyvrcholí o 19,00 h tanečnou zábavou.
  • Na Trenčianskom hrade sa o 18,00 h začne galaprogram Trenčianskych hradných slávností.

Nedeľa 31. júla

  • Všetci priaznivci cezhraničného priateľstva sa môžu tešiť na Slávnosti bratstva Čechov a Slovákov na Veľkej Javorine. Okrem pobytu v nádhernej prírode na vrchole najvyššej hory Bielych Karpát čaká účastníkov pestrá ponuka programov, ktoré symbolizujú nielen spoločnú minulosť dvoch, dnes už samostatných štátov, ale aj nadštandardné spolunažívanie v spoločnej Európe. Program sa začne o 9,00 h položením kytíc k pamätníku na česko-slovenskej hranici, o 10,30 h slávnosti oficiálne otvoria v prírodnom amfiteátri. Spoločný záver podujatia, ktoré organizuje Trenčianske osvetové stredisko, je naplánovaný na 15,15 h.
  • Na futbalovom štadióne v Cigeli sa o 12,00 h začne 36. ročník futbalového turnaja SNP. O 15,00 h sa bude konať futbalové stretnutie veteránov Cigľa s poslancami NR SR a známymi osobnosťami slovenského futbalu.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK