Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 37. týždni

Pondelok 12. septembra

  • Hornonitrianske múzeum v Prievidzi organizuje počas Dní Európskeho kultúrneho dedičstva od 12. do 14. 9. Dni otvorených dverí v múzeu. V čase od 9,00 h do 17,00 h si návštevníci budú môcť pozrieť bájne skameneliny, rodostrom, známe i záhadné predmety dávnych čias (Trikrát hádaj) či tradičné a historické činnosti známe z rozprávok (Rozprávky z múzea).
  • Netradičný pouličný happening Knižné hody sa uskutoční od 10,00 h do 15,00 h pred Hornonitrianskou knižnicou a v knižnici na Záhradníckej ulici v Prievidzi.

Streda 14. septembra

  • V Posádkovom klube Trenčín o 14,00 h slávnostne otvoria jubilejný XXV. ročník Akadémie tretieho veku – celoživotného vzdelávania seniorov, členov Jednoty dôchodcov na Slovensku v trenčianskom regióne.

Štvrtok 15. septembra

  • V Spoločenskom dome v Luhačoviciach sa o 9,00 h začne medzinárodná konferencia Střední Morava – križovatka dopravních a ekonomických zájmú“, ktorú organizuje Libor Lukáč, predseda Združenia pre výstavbu dopravnej infraštruktúry na Morave za účasti hejtmanov Zlínskeho, Olomouckého, Jihomoravského kraja, predstaviteľov Trenčianskeho a Žilinského samosprávneho kraja a ministrov dopravy ČR a SR. Na podujatí bude prítomný aj podpredseda TSK Ing. Milan Panáček.
  • Na mestskom štadióne v Dubnici nad Váhom sa o 15,30 h uskutoční slávnostné otvorenie Atletického mostu 2011.

Piatok 16. septembra

  • V Novom Meste nad Váhom sa o 12,30 h začne 32. ročník Novomestského jarmoku. Jeho súčasťou bude 16. ročník celoslovenského festivalu kresleného humoru a satiry Novomestský osteň.

Sobota 17. septembra

  • Centrum tradičnej kultúry v Myjave pripravuje v mesiaci september dve podujatia. Prvým z nich je Deň sliviek, ktorý sa uskutoční 17. 9. 2011 v Gazdovskom dvore v Turej Lúke. Podujatie je určené širokej verejnosti. Podujatie tvoria prednášky o pestovaní ovocných stromov, krátke divadelné vystúpenia, vystúpenia ľudovej hudby, koštovka ovocných destilátov a jedál zo slivkového lekváru. Druhé podujatie - Varenie slivkového lekváru - je venované deťom a uskutoční sa v dňoch od 19. do 23. 9. 2011 taktiež v Gazdovskom dvore v Turej Lúke.

Nedeľa 18. septembra

  • V Dolnej Súči o 15,00 h uvedú do života knihu Dolná Súča – Vlastivedná monografia obce.
  • Športové gymnázium Trenčín - Slávia Športová škola KELLYS Trenčín organizuje Slovenský pohár mládeže v cestnej cyklistike. Prezentácia sa uskutoční od 8,00 h do 10,00 h, štart a cieľ bude v priemyselnej zóne Trenčín – Záblatie.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK