Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 38. týždni

Pondelok, 19. septembra

  • Združenie predsedov samosprávnych krajov SK-8 rokuje od 11.00 h v sídle Bratislavského samosprávneho kraja o aktuálnych otázkach regionálnej samosprávy. 0 13.00 h bude hosťom ich rokovania minister zdravotníctva Ivan Uhliarik. Hlavnou témou bude situácia regionálnych nemocníc.
  • V Gazdovskom dvore v Turej Lúke v Centre tradičnej kultúry v Myjave sa začína celotýždňové výchovno-vzdelávacie podujatie pre žiakov o varení slivkového lekváru.
  • V Mestskej veži v Trenčíne sprístupnia o 16.00 h výstavu Súhry, ktorá je zostavená z tvorby pedagógov a žiakov odevného dizajnu SUŠ v Trenčíne.

Utorok, 20. septembra

  • Krajské športové dni seniorov organizuje od 9.00 h v športovej hale Novej Dubnici Jednota dôchodcov Slovenska. Vyhodnotenie súťaží je na programe o 16.00 h.
  • Projekt Česko-Slovenský pohyblivý Betlehem bude od 10.00 h hlavnou témou konferencie v obci Horní Lideč, ktorá je spoluorganizátorom projektu spolu s obcou Dohňany.
  • Medzinárodná špecializovaná výstava AQUA vstupuje do svojho 18. ročníka o 10.30 h na výstavisku Expo-center v Trenčíne. Na slývnostnom otvorení sa zúčastní aj predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH. Výstava potrvá do 22.9.2011.

Streda, 21. septembra

  • S0Š strojnícka v Považskej Bystrici predstaví od 9.00 h svoj projekt “ Zvyšovania odborných zručností žiakov v spolupráci so zamestnávateľmi.“ Podujatie pokračuje aj vo štvrtok.
  • Medzinárodná konferencia Muzeálie ako súčasť kultúrneho dedičstva sa začína o 11.30 h v prievidzskom Dome kultúry a potrvá až do 23.9.2011. Podujatie je súčasťou europrojektu Múzejné križovatky, ktorého organizátorom sú partnerské múzeá z dvoch strán hranice – Hornonitrianske múzeum v Prievidzi a Múzeum juhovýchodnej Moravy v Zlíne
  • Spisovateľka a ilustrátorka Vitězslava Klimtová a hudobník Pavel Půta sa stretnú o 13.30 h so svojimi priaznivcami v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi. Podobné stretnutie sa uskutoční aj nasledujúci deň 21.9. o 11.00 h v ZŠ Mariánska v Prievidzi.
  • Premietanie obrázkov a rozprávanie na tému Čína a Tibet sa začína o 16.00 h vo Verejnej knižnici M. Rešetku na Hasičskej ul. v Trenčíne.

Štvrtok, 22. septembra

  • Regionálna konferencia o implementácii decentralizovaných opatrení Regionálneho operačného programu a seminár k žiadosti o platbu sa začínajú o 9.00 h v Kongresovej sále budovy TSK. Podujatie otvorí predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH.
  • Už 14. zasadnutie Slovensko-českej medzivládnej komisie pre cezhraničnú spoluprácu sa začína o 9.00 h v Modrej pri Velehrade. Osobitná pozornosť bude venovaná prihraničnej spolupráci v oblasti zdravotníctva, diskutovať sa však bude aj o ďalších oblastiach spolupráce (cestovný ruch , doprava a pod).
  • Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici pozýva na besedu Zbaľ sa a poď do Indonézie, ktorá sa začína o 18.00 h v Galérii ZUŠ I.W. Kráľa.

Piatok, 23. septembra

  • Festival mladého džezu otvorprvé súťažné vystúpenia o 10.00 h v Piano klube v Trenčíne. Podujatie je súčasťou už XVIII. ročníka Trenčianskeho džezového festivalu „JAZZ POD HRADOM. Otvárací koncert sa začína o 16.00 h na Mierovom námestí v Trenčíne.
  • Tretí ročník jazzového festivalu Fúzie – festival nielen o jazze organizuje RKC Prievidza v piatok Prievidzi a sobotu v Bojniciach. Podrobnosti v osobitnej tlačovej správe na tejto stránke Ešte dúšok kultúrneho leta na hornej Nitre.
  • Predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH príjme o 10.00 h úspešného študenta Gymnázia Ľ. Štúra Petra Koseca a jeho učiteľku Z. Baxovú, ktorí úspešne reprezentovali náš kraj na svetovej fyzikálnej olympiáde a celosvetovej astronomickej súťaži.
  • Hvezdáreň v Partizánskom v spolupráci s Hvezdárňou Valašské Meziříčí organizujú – v rámci projektu OBLOHA NA DLANI, ktorý je spolufinancovaný z OP Cezhraničnej spolupráce SR-ČR 2007-2013 - vzdelávací seminár Digitálna astronómia v hoteli Partizán na Jankovom vŕšku v dňoch od 23. do 25. septembra 2011. Prvá prednáška sa začína v piatok o 19.00 h.

Sobota, 24. septembra

  • Už 9. ročník Hubertovej a gazdovskej parády - Mačov 2011 - sa začína o 8.00 h svätou omšou v Kaplnke sv. Jozefa. Pokračovať bude sprievod furmanov, súťaže furmanov i jazdcov a pripravená je aj tvorivá dielňa pre deti Ukáž, čo vieš. (Podrobnosti na plagáte v pozvánke Ešte dúšok kultúrneho leta na hornej Nitre).

Nedeľa, 25. septembra

  • Folklórny festival Hornolidečskej a Púchovskej doliny sa začína o 10.30 h slávnostnou omšou v Kostole sv. Cyrila a Metoda a pokračuje pásmom folklórnych vystúpení Čo sa ešte zachovalo v Dome kultúrnych tradícií v Dohňanoch.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK