Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prestížne ocenenia pre Trenčiansky samosprávny kraj

Celoslovenská súťaž Najkrajší kalendár Slovenska 2011 a Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku za rok 2010 priniesla Trenčianskemu samosprávnemu kraju mimoriadne úspechy. Prvenstvo získal v kategórii Nástenné kalendáre i v kategórii Propagačné materiály, vydané v rokoch 2008 – 2010.

Súťaž sa pravidelne koná od roku 1992 a vznikla z iniciatívy predsedu novinárskeho Klubu fotopublicistov. Spoluorganizátorom bola a dodnes zostala Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici. Predstavujú sa v nej kalendáre nástenné, plagátové i stolové, ktoré vydávajú, obce, mestá, regióny, firmy, vydavateľstvá, reklamné agentúry, tlačiarne a iní tvorcovia.

Vyhlásenie výsledkov sa koná tradične pri otvorení výstavy v ŠVK v Banskej Bystrici, tento rok bude vyhodnotenie 23. marca. Nominované kalendáre hodnotí porota zložená z výtvarníkov, grafikov, fotografov, polygrafov a iných odborníkov. Práve oni rozhodli o kvalitách a originálnosti dobového kalendára pod názvom Prechádzky Považím, ktorý prezentuje obrázky z druhej polovice 19. storočia i druhej prihlásenej kolekcie – propagačného materiálu o Trenčianskom samosprávnom kraji a obom udelili 1. miesto.

Najkrajšie kalendáre, knihy a propagačné materiály budú vystavené v Banskej Bystrici do 13. 4. 2011 a neskôr bude víťazná kolekcia putovať po vybraných slovenských mestách.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK