Prehľad očakávaných udalostí v 42. týždni

Pondelok 15. októbra

• Pred októbrovým rokovaním Zastupiteľstva TSK sa stretnú členovia Rady predsedov komisií.
  • V cykle cestovateľských rozprávaní Za poznaním sveta bude v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi témou Južná Afrika. Rozprávanie a beseda sa začne o 18,00 h.

Utorok 16. októbra

• Vo Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne pripravili stretnutie so spisovateľkami Martinou Monošovou a Sillviou Havelkovou. Predstavia sa o 16,00 h.
  • V Kongresovej sále hotela Elizabeth Trenčín sa o 10,00 h uskutoční slávnostné zasadnutie Vedeckej rady Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne spojené s udelením čestných titulov doctor honoris causa akademikovi JUDr. Milanovi Čičovi a prof. Eugenovi Jónovi.
  • Na Ministerstve kultúry SR sa za prítomnosti zástupcu TSK uskutoční moderovaná diskusia na tému Kde sú hranice tolerancie nekultúrnych programov celoplošných komerčných médií.
  • V rámci Mesiaca úcty k starším sa v Posádkovom klube OS SR Trenčíne o 14,00 h začne stretnutie Jubilanti 2012.
  • Na rovnakom mieste – v Posádkovom klube OS SR, o 17,00 h otvoria 49. výstavu fotografií členov Méta 2012.

Streda 17. októbra

• Známa spisovateľka Táňa Keleová – Vasilková sa svojim priaznivcom predstaví o 16,00 h v Hornonitrianskej knižnici Prievidza. Beseda bude spojená s predajom kníh a autogramiádou.

Štvrtok 18. októbra

• V Krakove sa za účasti zástupcov TSK uskutoční konferencia Visegrad 4 Integration and Cohesion.
  • Komisia pre kontrolu postupov a procesov modernizácie železnice v úseku Zlatovce – Trenčianska Teplá sa stretne v priestoroch MsÚ Trenčín o 14,00 h.
  • SOŠ Pruské pripravila od 8,00 h Deň otvorených dverí realizovaný spolu s Farmárskym dňom.
  • Výstavu Nie je koruna ako koruna – platidlá korunovej meny v zbierkach múzea otvoria o 16,00 h v priestoroch Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi.
  • Spisovateľka Katarína Gillerová bude hosťom Hornonitrianskej knižnice. Beseda o jej tvorbe spojená s predajom kníh sa začne o 16,00 h.

Piatok 19. októbra

• Jahradu – 3. ročník dvojdňovej výstavy okrasných drevín ovocných stromov a potrieb záhradkárov sprístupnia na výstavisku Expo Trenčín o 9,00 h. Súbežne s ňou sa na výstavisku po prvýkrát uskutoční výstava Senior Expo 2012 – 1. ročník výstavy potrieb pre seniorov. Obidve slávnostne otvoria o 12,00 h v pavilóne 7. Jedným zo sprievodných podujatí výstavy Senior Expo bude konferencia Za krajšiu jeseň života, ktorá sa pod záštitou predsedu TSK MUDr. Pavla Sedláčka, MPH, uskutoční o 9,00 h. O 13,00 h bude v pavilóne P1 pre záujemcov pripravená zaujímavá beseda Kvalita života za účasti predsedu TSK Pavla Sedláčka, slovenského rímskokatolíckeho kňaza a seleziána, spisovateľa Antona Srholca, známeho záhradkára Ivana Hričovského a úspešnej slovenskej športovej strelkyne Danky Bartekovej.
  • V KD Ladce a o 9,00 h začne 14. ročník celoslovenskej súťaže v umeleckom prednese pôvodnej slovenskej ľúbostnej poézie Koyšove Ladce.
  • V Brezovej pod Bradlom sa o 18,00 h uskutoční slávnostná akadémia pri príležitosti 750. výročia prvej písomnej zmienky o meste.
  • Až traja autori predstavia prostredníctvom súbežných výstav svoju tvorbu v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne: Gabriela Gáspárová – Illéšová, Ilja Holešovský a Eduard Ovčáček. Vernisáž bude o 17,00 h, výstavy budú sprístupnené do 2. decembra.

Nedeľa 21. októbra

• Krajné si pripomenie 620. výročie prvej písomnej zmienky o obci. O 14,00 h sa uskutoční slávnostné zasadnutie obecného zastupiteľstva spojené s oceňovaním občanov a kultúrnym programom.