Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 5. týždni

Utorok 31. januára

  • Vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne sa o 16,00 h začne beseda s populárnym slovenským historikom Pavlom Dvořákom, ktorý príde so svojimi najnovšími knihami. Ako bonus bude premietanie dokumentu o Matúšovi Čákovi Trenčianskom Nezvaný pán na Uhrovci. Vstup je voľný.

Streda 1. februára

  • Ďalšia zaujímavá beseda sa uskutoční rovnako vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne a to s ochrancom životného prostredia Prof. RNDr. Mikulášom Hubom, CSc. Rozprávanie o krásach a jedinečnosti lokalít Slovenska bude spojené s prezentáciou knihy GENIUSLOCI (Roz)hovory o Slovensku. Podujatie sa začne o 16,00 h.
  • V Galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre Prievidza sa o 17,00 h uskutoční vernisáž výstavy akademického maliara Ferdinanda Hložníka V priebehu času, pripravená pri príležitosti 90. výročia narodenia autora.

Štvrtok 2. februára

  • V Gymnáziu J. Jesenského v Bánovciach nad Bebravou sa o 10,00 h uskutoční slávnostná prezentácia zrealizovaného projektu pod názvom Rekonštrukcia Gymnázia Janka Jesenského Bánovce nad Bebravou. Projekt bol zrealizovaný v rámci OP Regionálny operačný program a spolufinancovaný bol z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu. Jeho cieľom bolo zlepšiť kvalitu podmienok pre vzdelávací proces prostredníctvom rekonštrukcie hlavnej budovy a nákupom vybavenia učebne fyziky. Brífing pre novinárov sa uskutoční o 11,00 h.

Piatok 3. februára

  • V Pruskom o 15,00 h slávnostne otvoria zrekonštruované námestie.
  • Prvý drietomský fotoarchív je názov výstavy fotografií o histórii obce Drietoma, ktorá sa uskutoční v dňoch 3. – 5. februára v prístavbe kultúrneho domu v čase od 10,00 h do 21,00 h. V prvý deň o 17,00 vystúpi DFS Nezábudky, v sobotu 4. 2. o 16,00 h sa predstaví dychová hudba Drietomanka a v nedeľu 5. 2. Seguel.
  • Pri príležitosti nedožitých 80. rokov básnika Pavla Koyša sa v Bratislave v Klube Spolku slovenských spisovateľov o 17,00 h uskutoční zhromaždenie Klubu priateľov poézie P. Koyša.

Sobota 4. februára

  • V Kultúrnom dome Pravenec o 18,00 h otvoria Zimné slávnosti folklóru – Folklórny festival Hornonitria.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK