Prehľad očakávaných udalostí v 41. týždni

Pondelok, 7. októbra

• Na európskom týždni regiónov a miest OPEN DAYS v Bruseli sa zúčastňuje aj delegácia TSK na čele s predsedom TSK MUDr. Pavlom Sedláčkom, MPH. Ten sa v utorok a v stredu zúčastní aj na plenárnom zasadnutí Výboru regiónov, ktoré je venované uplatňovaniu politiky súdržnosti a sociálnym investíciám pre rast.
  • Materiály na októbrové zasadnutie Zastupiteľstva TSK prerokujú od 11.00 h členovia Komisie dopravy a od 13.00 h členovia Komisie regionálneho rozvoja a cestovného ruchu.

Utorok, 8. októbra

Streda, 9. októbra

• Výjazdové zasadnutie vlády SR sa začína o 9.00 h v Handlovej. Na rokovaní sa zúčastní riaditeľ Úradu TSK Ing. Vladimír Buzalka.
  • Príprave materiálov na októbrové rokovanie Zastupiteľstva TSK sa budú postupne venovať členovia troch odborných komisií: od 9.00 h - Komisie školstva, kultúry, mládeže a športu, od 14.00 h - Komisie sociálnej pomoci a zdravotníctva a od 16.00 h - Komisie legislatívno-právnej.

Štvrtok, 10. októbra

• Cyklus rokovania odborných komisií pred októbrovým zasadnutím Zastupiteľstva TSK vyvrcholí o 14.00 h zasadnutím Komisie pre financie, rozpočet a investície.

Piatok, 11. októbra

• Slávnostná akadémia pri príležitosti 70. výročia vzniku Strednej odbornej školy podnikania v Trenčíne sa začína o 11.00 h v Posádkovom klube v Trenčíne.
  • V Dome kultúry v Zemianskych Kostoľanoch sa začína o 14.00 h tradičné podujatie Jednoty dôchodcov Slovenska – Jeseň je dar. Podujatie pokračuje aj v sobotu 12. októbra 2013.
  • 100 rokov synagógy, 65. výročia jej obnovenia a výročie obnovy fungovania Židovskej obce v Trenčíne sa začína o 16.00 h.
  • V kúpeľnej dvorane v Trenčianskych Tepliciach sa začína Módna show. Organizátorom sú Kúpele Trenčianske Teplice.

Sobota, 12. októbra

• Spomienková slávnosť pri príležitosti 100. výročia úmrtia Ľudovíta Vladimíra Riznera, 90. výročia Jozefa Ľudovíta Holubyho a 20. výročia otvorenia ich pamätného domu sa začína o 10.00 h pred ZŠ s MŠ v Zemianskom Podhradí. Slávnosť pokračuje aj v nedeľu slávnostnými službami Božími a vlastivedným seminárom.
  • Valné zhromaždenie Spoločnosti M.R. Štefánika sa začína o 10.00 h v Kursalone – Veľkej sále kúpeľnej dvorany v Piešťanoch.
  • Oslavy 720. výročia obce Horná Ves sa začínajú o 13.00 h zápisom hostí do obecnej kroniky v obecnom úrade. Oslavy pokračujú kultúrnym programom a vyvrcholia večernou tanečnou zábavou.

Nedeľa, 13. októbra

• V Zemianskom Podhradí vrcholí spomienková slávnosť na významných rodákov.

.